5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisWimbledon și Roland Garros, sub semnul întrebării din cauza pandemiei

Wimbledon și Roland Garros, sub semnul întrebării din cauza pandemiei

În plină criză provocată de coronavirus, tenisul mondial și-a închis terenurile, iar fiecare jucător se pregătește cum poate în această perioadă. Organizatorii de la Wimbledon au ieșit cu o poziție oficială despre ediția din acest an a întrecerii de la All England Club, iar toate variantele sunt luate în calcul.

Oficialii englezi monitorizează cu atenție tot ceea ce se întâmplă în lume, iar orice plan este în picioare, în funcție de evoluția evenimentelor la nivel mondial. A fost pentru prima dată în acest an când s-a vorbit la nivel al oficialilor despre anularea Wimbledon-ului.

Organizatorii sunt pregătiți pentru orice scenariu, dar anularea este din ce în ce mai serios luată în calcul. Turneul Wimbledon nu și-a închis niciodată porțile.

Decizia finală va fi în mâinile autorităților britanice. Organizatorii de la Wimbledon au precizat că vor face așa cum va fi mai bine pentru toată lumea.

Situație incertă și în Franța

Veștile nu sunt grozave nici de la Paris. Guy Forget, directorul turneului Roland Garros a discutat cu jurnaliștii de la L’Equipe despre ce s-ar putea întâmpla cu Grand Slam-ul Franței.
„Cred că prioritatea numărul unu este sănătatea spectatorilor și a sportivilor. Luăm în calcul și studiem fiecare posibilitate. Pot să vă asigur de un lucru, decizia finală nu va aparține Federației Franceze de Tenis, ci doar Guvernului„, a precizat Guy Forget.

Nadal, Thiem, Djokovic și Federer, marii perdanți

Dacă cele două Grand Slam-uri europene nu vor avea loc în 2020, există în mod evident o listă a marilor perdanți.

Rafael Nadal ar fi principalul afectat de o eventuală anulare a Roland Garros-ului. Ibericul este principalul favorit al întrecerii, indiferent de locul pe care îl ocupă în ierarhia mondială. Are 12 titluri cucerite pe zgura fierbinte de la Paris, iar principalii săi contracandidați sunt Dominic Thiem și Novak Djokovic.

Dacă trecem la Wimbledon, aici lucrurile se schimbă puțin, iar în peisaj apare un alt posibil perdant, Roger Federer. Sigur că elvețianul se află acum într-o perioadă de refacere după operația suferită la genunchiul piciorului drept, dar el tot rămâne unul dintre principalii favoriți la cucerirea trofeului.

Federer a arătat, însă, că are armele necesare pentru a se mai impune încă o dată pe iarba londoneză. Alături de elvețian, un alt posibil perdant este, desigur, tocmai adversarul elvețianului din finala de anul trecut, Novak Djokovic. De altfel, sârbul este favorit indiferent de suprafața pe care se joacă.

Citește și: Galatasaray și Beșiktaș au remizat. Vezi situația din Turcia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS