12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep și Arina Sabalenka, duel direct pentru semifinale

Simona Halep și Arina Sabalenka, duel direct pentru semifinale

După duelul încis de ieri, cu Ons Jabeur, pentru Simona Halep va urma încă o partidă dificilă la Dubai. Campioana noastră se va duela în această seară, cu începere de la ora 18.30, cu bielorusa Arina Sabalenka, în sferturile competiției.

Cele două s-au întâlnit în urmă cu doar câteva săptămâni, la Adelaide, iar Aryna a fost jucătoarea mai bună. Sabalenka a învins-o pe Simona, un rezultat care cu siguranță îi va da încredere înainte de duelul de astăzi. 

Halep are nevoie de variație în execuții. Trebuie să încerce pe cât posibil să o împingă pe adversară cât mai departe de baseline. Simona are nevoie ca de aer de mingi cu mult topspin, care să o forțeze pe Sabalenka să lovească din poziții cât mai incomode.

Pe lângă toate acestea, Simo trebuie să fie inspirată de la lansare: cu cât va juca mai mult cu serviciul al doilea, cu atât adversara va face pasul în față.

Simona conduce în meciurile directe

Simona Halep și Aryna Sabalenka s-au mai întâlnit de trei ori. Românca s-a impus în primele două partide (ambele au avut loc în 2018, la Shenzhen și Cincinnati), însă jucătoarea din Belarus a obținut anul acesta o victorie categorică la Adelaide (în sferturi). Învingătoarea a fost de fiecare dată decisă după două seturi (nu s-a jucat niciun tiebreak).

Aryna Sabalenka (13 WTA) s-a oprit în optimi la Shenzhen (4-6, 4-6 cu Kristyna Pliskova), a pierdut în semifinale la Adelaide (4-6, 6-7 cu Dayana Yastremska) și a fost învinsă în primul tur de la Australian Open (6-7, 6-7 vs Carla Suarez Navarro). Aceasta a evoluat și pentru Belarus în FedCup (6-2, 6-3 cu Arantxa Rus / 4-6, 4-6 cu Kiki Bertens).

În 2019, turneul din Emiratele Arabe Unite a fost câștigat de Belinda Bencic. Simona Halep s-a impus la ediția din 2015.

Citește și: CFR întâlneşte Sevilla înainte de derbiul de pe „Oblemenco“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS