15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRomânia, aproape de turneul final. Jaqueline Cristian a produs surpriza

România, aproape de turneul final. Jaqueline Cristian a produs surpriza

Jaqueline Cristian a obținut, sâmbătă, un punct uriaș pentru România, la Fed Cup. Românca a trecut în două seturi de Veronika Kudermetova, scor 7-5, 6-3 și a dus meciul cu Rusia în decisiv.

Meciul a început cu un break pentru jucătoarea din Rusia, care a fost mai solidă pe propriul serviciu. Diferența de două game-uri dintre cele două jucătoare s-a menținut până la scorul de 5-3, când Jaqueline a reușit incredibil un break și a reintrat în joc. Mai mult de atât, tânăra de 21 ani a fost imbatabilă până la finalul setului. Aceasta a câștigat minge după minge și a încheiat primul act cu 7-5.

În sfertul secund, românca de pe locul 197 WTA a fost de neoprit. Chiar dacă Kudermetova a început din nou cu un break, Jaqueline a ripostat imediat și a restabilit egalitate. Împinsă de la spate și de publicul prezent în Sala Sporturilor din Cluj, Cristian s-a distanțat imediat la 4-1 și devenise favorită la calificare. S-a încheiat 6-3, iar România încă mai păstrează șanse la turneul final.

Peste puțin timp se va disputa partida de dublu dintre România și Rusia, care va fi decisivă pentru calificarea la turneul final din Ungaria.

Citește și: VIDEO / Lucian Zlotea: Vom încerca să atacăm promovarea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS