7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRomânia a ratat in extremis calificarea la turneul final

România a ratat in extremis calificarea la turneul final

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse nu au reușit să obțină, la dublu, punctul necesar pentru ca România să se califice la turneul final din Ungaria. Cele două românce au cedat în două seturi în fața rusoaicelor Kalinskaya/Blinkova, cu scorul de 3-6, 2-6 și astfel drumul României s-a încheiat aici.

După ce România a pornit ca din pușcă în meciul decisiv și a condus cu 2-0 în primul set, a urmat o revenire fantastică a rusoaicelor. Acestea au reușit cinci game-uri consecutive, pentru ca setul să-l închidă cu 6-3.

Rusoaicele, prea puternice la dublu

Nici în setul secund lucrurile nu au fost prea diferite. Jucătoarele din Rusia au fost mult mai inspirate și mai odihnite, iar acest lucru s-a simțit pe deplin. La 2-1, Blinkova și Kalinskaya au făcut break-ul și nu au mai cedat până la final. A fost 6-2 în cele din urmă pentru rusoaice, care au obținut victoria și calificarea la turneul final.

Cele două puncte obținute de România în acest duel au fost aduse de Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Ambele sportive au trecut de Veronika Kudermetova.

Pentru această întâlnire, din echipa României nu au făcut parte jucătoarele de tenis Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu. Acestea au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.

Citește și: La Ovidiu arbitrează Ovidiu Hațegan. Vezi brigada de la Viitorul – Craiova!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS