14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTecău și Rojer s-au oprit în turul secund de la Australian Open

Tecău și Rojer s-au oprit în turul secund de la Australian Open

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au fost învinși, joi noapte, în runda a doua a probei masculine de dublu din cadrul turneului Australian Open. Cei doi au cedat în fața australienilor Max Purcell şi Luke Saville, cu scorul de 6-7 (2-7), 4-6, 6-4.

Favoriţii numărul opt s-au înclinat după două ore şi 14 minute. Tecău şi partenerul său au avut 3 aşi şi 7 duble greşeli. De partea cealaltă, adversarii au înregistrat 7 aşi şi o singură dublă greşeală.

La ediţia de anul trecut, Tecău şi partenerul său au pierdut în primul tur. Tecău are două semifinale jucate la Melbourne, în 2012 (alături de suedezul Robert Lindstedt) şi în 2015 (alături de Rojer).

Perechea româno-olandeză va primi un cec de 38.000 de dolari australieni şi 90 de puncte ATP la dublu.

Nici Raluca Olaru nu a avut mai mult noroc

De asemenea, și jucătoarea română Raluca Olaru nu s-a calificat în turul următor la Australian Open, pe tabloul de dublu feminin. Aceasta, împreună cu scolvena Dalila Jakupovic, au fost învinse de perechea Timea Babos (Ungaria)/Kristina Mladenovic (Franţa), cu scorul de 7-5, 6-3, vineri, la Melbourne.

Babos şi Mladenovic, favoritele numărul doi, care au jucat finala la ediţia din 2019 şi au cucerit titlul în 2018, s-au impus într-o oră şi 31 de minute.

Olaru şi Jakupovic au condus cu 5-3 în primul set, dar au pierdut patru ghemuri la rând.

Pentru participare, Olaru şi partenera sa au fost recompensate cu 25.000 de dolari australieni şi 10 puncte WTA la dublu.

La dublu a mai rămas în cursă doar Monica Niculescu. Aceasta, împreună cu Misaki Doi vor juca în turul secund contra unei perechi nipone, Nao Hibino/Makoto Ninomiya.

Citește și: Tenis de masă / Echipa masculină a României a ratat calificarea la JO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS