10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep, pe locul doi în ancheta celei mai frumoase lovituri ale anului

Simona Halep, pe locul doi în ancheta celei mai frumoase lovituri ale anului

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a ocupat locul al doilea în finala anchetei pentru cea mai frumoasă lovitură a anului 2019 în circuitul profesionist de tenis. Primul loc a fost ocupat de tânăra poloneză Iga Swiatek.

Swiatek (18 ani) a obţinut 40 la sută din voturi cu o „scurtă’” realizată la turneul WTA de la Lugano. Reușita din Elveția a ajutat-o pe poloneză să câștige ancheta din luna aprilie. Pe locul al doilea s-a clasat Simona Halep, care a strâns 31%, cu o lovitură reuşită în faţa canadiencei Eugenie Bouchard, la scorul de 7-6, 1-0 şi avantaj pentru româncă în turneul de la Dubai. Cu această lovitură a câştigat ancheta lunii februarie. Halep a mai ieşit învingătoare şi în ancheta lunii mai, cu o fază din meciul cu britanica Johanna Konta, la scorul de 5-4, 30-15, la Madrid.

Podiumul a fost completat ucraineanca Elina Svitolina. Aceasta a adunat 24 de procente, cu o lovitură reuşită în faţa Simonei Halep, la scorul de 7-5, 3-2, 15-40, la Turneul Campioanelor. A fost lovitura cu care s-a impus în ancheta lunii octombrie.

Pe locul al patrulea s-a clasat românca Patricia Ţig (5%), cu o lovitură splendidă reuşită în turneul de la Bucureşti contra germancei Laura Siegemund, la scorul de 6-3, 2-1 pentru Ţig şi avantaj pentru Siegemund. Reușita din acel joc i-a adus româncei ancheta lunii iunie.

Poate te interesează și: SCM Craiova a trecut la scor de CSM Slatina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS