20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep, eliminată în turul al doilea la Beijing

Simona Halep, eliminată în turul al doilea la Beijing

Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost eliminată în turul al doilea al turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale în valoare de 8.285.274 dolari. Sportiva noastră a fost învinsă în două seturi, 6-2, 6-3, de rusoaica Ekaterina Alexandrova, într-o partidă disputată luni.

De menţionat faptul că Halep a întâmpinat din nou probleme medicale, acuzând dureri la piciorul stâng. Pe parcursul jocului a solicitat intervenţia fizioterapeutului, dar jocul său a fost vizibil afectat.

Simona Halep a fost recompensată cu un cec 41.625 dolari şi 65 de puncte WTA pentru participarea la această competiţie.

„A fost o zi dificilă. Nu m-am recuperat bine după primul meci, aşa că a fost foarte greu pentru mine să joc, iar ea a evoluat foarte bine. Accidentarea de la Wuhan s-a înrăutăţit, aşa că trebuie să merg acasă şi să fac un control RMN, să iau o pauză şi să fac tratament“, a declarat Halep, potrivit site-ului WTA.

La ediția de anul trecut, Halep a abandonat în primul tur, din cauza problemelor fizice (era 6-1 pentru Ons Jabeur). Pe 2 octombrie 2018, Simona a anunțat că are hernie de disc și nu a mai jucat deloc până la finalul sezonului.

Cea mai bună performanță a Simonei la Beijing rămâne finala din 2017, atunci când a fost învinsă de Caroline Garcia. Deși a pierdut, Halep a urcat începând cu săptămâna următoare în premieră pe locul 1 în clasamentul WTA.

Simona Halep s-a calificat la Turneul Campioanelor

Reprezentanta ţării noastre, câştigătoarea turneului de Mare Şlem de la Wimbledon în acest an, a primit însă şi o veste bună astăzi. WTA a anunţat că Halep şi-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor de la Shenzhen (China). Alături de ea va participa şi tânăra jucătoare canadiană de origine română Bianca Andreescu, campioana de la US Open.

Halep şi Andreescu se alătură astfel australiencei Ashley Barty şi cehoaicei Karolina Pliskova, ocupantele primelor două locuri în clasamentul WTA.

Turneul Campioanelor de la Shenzhen, dotat cu premii totale în valoare de 14 milioane dolari, va avea loc între 27 octombrie şi 3 noiembrie. Aici vor participa celor mai bune opt jucătoare ale sezonului.

Citeşte şi: Handbaliştii Craiovei şi-au aflat adversarul din Cupa României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS