12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep a acces în turul al doilea la Beijing (WTA)

Simona Halep a acces în turul al doilea la Beijing (WTA)

Simona Halep s-a calificat, duminică, în runda a doua a turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 8.285.274 dolari. Sportiva noastră s-a impus în două seturi identice, 6-1, 6-1, în faţa suedezei Rebecca Peterson.

Halep (28 ani, 6 WTA) s-a impus în faţa scandinavei (24 ani, 53 WTA) după o oră şi 12 minute.

Simona a mai învins-o pe Rebecca Peterson. S-a întâmplat în 2013, în primul tur la Bastad (Suedia), atunci a fost 6-4, 6-0.

Victoria aceasta i-a adus româncei un cec de 41.625 dolari şi 65 de puncte WTA. În turul secund Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova (24 ani, 39 WTA) şi americanca Bernarda Pera (24 ani, 81 WTA).

Simona Halep a jucat finala de la Beijing în 2017, când a fost învinsă de Caroline Garcia (Franţa). Importantă a fost atunci victoria din semifinale, cu Jelena Ostapenko, deoarece i-a adus în premieră fotoliul de lider mondial.

Pe tabloul de dublu se află două românce, Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Niculescu şi americanca Vania King vor juca în primul tur contra perechii Jelena Ostapenko (Letonia) / Daiana Iastremska (Ucraina). În tot acest timp, Olaru va face pereche cu americanca Alison Riske. Ele vor debuta împotriva cuplului american Sofia Kenin / Bethanie Mattek-Sands.

Citeşte şi: SCM „U“ Craiova, la prima victorie din acest an în fața propriilor fani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS