10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, decorată de preşedintele Klaus Iohannis

Simona Halep, decorată de preşedintele Klaus Iohannis

Simona Halep a primit luni Ordinul „Steaua României”, în grad de Cavaler, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni. Sportiva a afirmat că este mai greu decât finala de la Wimbledon și că este mândră că este româncă, potrivit gsp.ro.

„ Sunt mândră că sunt româncă și sper să merg cu fruntea sus peste tot și câștig cât mai multe trofee ca să fiu o inspirație pentru toți copilașii și sper să aibă ocazia și condiții cât mai bune că să avem cât mai mulți campioni în viitor. Vă mulțumesc din nou și sunt destul de emoționată, este mai greu decât finala de la Wimbledon. mulțumesc frumos”, a declarat Simona Halep, la ceremonia sa de decorare, care a avut loc la Palatul Victoria.

Emoţiile Simonei

Sportiva le-a mulțumit părinților, antrenorilor, președintelui Klaus Iohannis, dar și tuturor românilor pentru susținere.

Simona şi familia ei alături de preşedintele Iohannis
Simona şi familia ei alături de preşedintele Iohannis

„Domnule președinte, vă mulțumesc foarte mult pentru cea mai înaltă distincție a României este o mare onoare pentru mine, o recunoaștere și o prețuire față de munca mea. Vă mulțumesc foarte mult din nou. Sper prin aceste rezultate să inspir pe toți copiii să le transmit dorința și plăcerea de a practica acest sport care te ajută să te dezvolți nu numai în cariera sportivă ci și în cea personală.

Bineînțeles vreau să le mulțumesc părinților, familiei că au fost alături de mine de fiecare dată, antrenorilor mei de când am început tenisul, sunt destul de mulți, dar vreau să le mulțumesc pentru că au construit această casă, cum îi spun eu, carierei mele, fiecare cărămidă a fost foarte importantă, de aceea am ajuns la acest nivel, cel mai înalt nivel în tenis.

Echipei mele de acum, domnului Daniel Dobre, Teo Cercel, bineînțeles și lui Daraen Cahill care este parte a succesului meu de până acum, mulțumesc că sunteți înțelegători cu mine și îmi sunteți alături de fiecare dată. Românilor de pretutindeni care mă susțin indiferent și necondiționat atunci când joc în orice țară, dar cel mai mult le mulțumesc pentru energia pozitivă pe care o primesc atunci când în țară”, a adăugat Halep.

Cuvinte de laudă din partea preşedintelui

Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Simona Halep, pentru performanța de la Wimbledon.

„Avem în fața noastră o mare campioană care a oferit românilor nu doar momente de bucurie, ci și un exemplu de prețuit. Vă felicit din toată inima”, a declarat Klaus Iohannis, la începutul ceremoniei, după intonarea imnului național.
Simona Halep a cucerit trofeul de la Wimbledon, sâmbătă, 13 iulie, după ce a trecut în finală de Serena Williams, scor 6-2, 6-2, într-o partidă care a durat doar 55 de minute. Pentru constănțeancă a fost al doilea titlu de Mare Șlem din carieră, după cel de la Roland Garros, din 2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS