16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAlex Coman, dublu medaliat la Campionatul European U14

Alex Coman, dublu medaliat la Campionatul European U14

Jucătorul de tenis Alexandru Coman s-a aflat printre medaliații ediției din acest an a Campionatului European rezervat categoriei Under 14. Sportivul legitimat la CSM Craiova, pregătit de Alex Banciu, a realizat o dublă performanță, câștigând bronzul la individual și aurul în întrecerea de dublu la competiția desfășurată în Cehia.

Alex Coman s-a oprit în semifinale, unde a fost învins de croatul Dino Prizmic, care s-a impus cu 6-2, 2-6, 6-3. Până în această fază, craioveanul s-a impus în faţa jucătorilor Henry Searle, scor 6-1, 6-4 (în turul 2), Kyvan Rietkerk, scor 6-4, 7-5 (turul 3), Marc Majdandzic, scor 6-2, 6-0 (optimi de finală) și Alexander Block , scor 6-2, 6-1 (sferturi de finală).
Alex Coman a adus astfel prima medalie românească în Campionatele Europene de juniori, o performanță remarcabilă pentru unul dintre cei mai promițători tineri jucători din țară.

În competiția de dublu, Alex Coman a făcut pereche cu Andrei Firaru (ATC Elite Târgu Jiu), iar cei doi au cucerit titlul european. Cei doi au trecut în turul 2 de grecii Vladimir Holban / Chris Spyrou cu scorul de 6-0, 7-5, apoi au învins perechea sârbă Branko Djuric / Zoran Ludoski cu 6-4, 6-1. În sferturile de finală, Alex Coman și Andrei Firaru au avut parte de un meci mai dificil contra ucrainienilor Oleksandr Ponomar / Andrii Zimnokh, dar i-au depășit cu 7-6(3), 6-4. Ajunși în semifinale, sportivii noştri au avut de muncit și mai mult pentru victorie, câștigând în trei seturi în fața estonienilor Markus Molder / Oliver Ojakaar, cu 4-6, 6-2, 10-6. Finala a fost adjudecată de perechea Coman – Firaru după ce s-au impus în fața slovenilor Matic Kriznik / Ziga Svec cu 7-6 (1), 6-2.

Antrenorul Banciu exultă

Ultimele rezultate reuşite de Alex Coman l-au făcut fericit pe antrenorul Alex Banciu, de la CSM Craiova.

„Sunt foarte fericit că Alex a obținut bronzul la Campionatul European, chiar dacă el plecase din postura de prim favorit. Este totuși o competiție extrem de dificilă, care a adunat 128 de participanți din 42 de țări, deci nivelul este unul foarte ridicat. Acest bronz obținut de Alex reprezintă o mândrie și mai mare pentru noi fiind singura medalie obținută de loturile naționale ale României în cadrul unui Campionat European de juniori, fie că vorbim de U14, U16 sau U18“, a spus Alexandru Banciu.

Meciurile au fost foarte intense, mulți dintre cei care ocupă primele zece locuri ale clasamentului european au fost eliminați din primele runde. Alex a evoluat pe o parte a tabloului grea, cu mulți oponenți din primele locuri ale clasamentului european. În sferturi a bătut campionul Belgiei, fost lider al clasamentului european U14. În semifinale Alex s-a autodepășit, dar a pierdut în setul decisiv după ce revenise în al doilea set. A jucat împotriva unui tenismen foarte bun, pe care chiar l-a învins în urmă cu trei săptămâni la Campionatul European de Vară pe echipe în două seturi“, a explicat antrenorul de la CSM Craiova.

„Fiecare meci este diferit, contează mult și norocul de moment, cum îți intră loviturile și alte aspecte. Eu sunt foarte bucuros cu acest rezultat și ne oferă foarte multe încredere pentru viitor. Acum urmează Campionatul Mondial U14, în perioada 5-10 august, care va avea loc tot în Cehia. Va fi și mai dificil la această competiție, dar avem încredere în forțele noastre și sperăm să ne auzim cu un rezultat cel puțin la fel de bun la finalul turneului”, a declarat Alex Banciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS