17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (m) / Buricea: „Noi şi Polonia ne vom bate pentru locul doi!“

Handbal (m) / Buricea: „Noi şi Polonia ne vom bate pentru locul doi!“

Naţionala masculină de handbal a României a fost repartizată în Grupa a 8-a a preliminariilor EHF EURO 2026 la handbal masculin, alături de Portugalia, Polonia şi Israel, la tragerea la sorţi efectuată, joi, la Copenhaga.

Selecţionerul echipei naţionale masculine de handbal a României, George Buricea, s-a arătat optimist în ceea ce priveşte calificarea la Campionatul European din 2026. El a precizat că formaţia sa se va lupta în preliminarii cu Polonia pentru locul doi, pentru că Portugalia este favorita Grupei a 8-a.

„Este o grupă grea! Mi se pare totuşi mult mai grea decât grupa cu Ucraina, Feroe şi Austria, pe care echipa noastră le-a întâlnit în preliminariile Europeanului de anul acesta. Cred că Portugalia pleacă cu prima şansă, iar noi şi Polonia ne vom bate pentru locul doi. De altfel, Israel are o echipă bună şi poate încurca. Chiar dacă eu nu am noroc atunci când vine vorba despre tragerile la sorţi, atât cu naţionala României, cât şi cu echipa de club, totuşi prin muncă am reuşit să ajung alături de echipă să ne atingem obiectivele. Cu toate acestea, avem şansa noastră şi credem în ea. Scopul meu este să construiesc o echipă puternică fizic, mental şi emoţional şi dacă fiecare jucător care va fi selecţionat va avea acest mindset, nu avem cum să nu ne calificăm„, a declarat Buricea, pentru FRH.

Citește și: Handbal (m) / România și-a aflat adversarii din preliminariile EURO 2026

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS