14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Speranțe au fost, dar rezultatul nu ne ajută! SCMU Craiova, perdantă și cu Bistrița

Handbal (f) / Speranțe au fost, dar rezultatul nu ne ajută! SCMU Craiova, perdantă și cu Bistrița

Continuă seria rezultatelor negative pentru echipa feminină de handbal. SCMU Craiova a pierdut al 6-lea meci consecutiv în campionat, 25-27 cu Bistrița pe teren propriu și astfel se îndepărtează tot mai mult de locul al 5-lea, ultimul care duce în Europa din campionatul românesc. Partida a contat pentru etapa a 16-a din Liga Florilor.

Cele două formații și-au împărțit primele 30 de minute și au încercat pe cât posibil să se distanțeze pe tabelă. Startul de meci pe noul parchet al Sălii Polivalente a fost ezitant atât pentru Craiova, cât și pentru Bistrița. Cele două formații s-au întrecut în ratări, în timp ce, pe margine, cei doi tehnicieni încercau să-și țină echipa pe „linia de plutire“. După aproximativ 10 minute, însă, gazdele au luat avans și au profitat de mai multe bâlbâieli în ofensiva Bistriței. De la scorul de 10-6, însă, ceva s-a dereglat în jocul formației oltene, iar vizitatoarele au revenit în joc. S-a făcut 10-9, apoi la 12 s-a restabilit egalitatea. Egalitatea s-a menținut până spre finele primei părți, când trupa lui Pera a preluat conducerea. La vestiare s-a intrat cu scorul de 16-14.

Desfășurare de joc asemănătoare, Bistrița a avut câștig de cauză

Partea secundă a fost una mult mai „săracă“ în goluri, iar precipitările pe faza de atac s-au resimțit tot mai mult. După 13 minute se înscriseseră doar șase goluri, trei de fiecare echipă, iar tensiunea se resimțea la nivelul parchetului. Miza meciului era una extrem de mare. O victorie ar fi aprins speranțele grupării alb-albastre la un loc european. Bineînțeles, un succes ar fi adus și un plus de încredere în sânul echipei.

Doar că toate aceste calcule nu au ieșit așa cum se dorea, iar victoria s-a îndreptat către formația vizitatoare. Craiova a egalat la 21, iar din acel moment totul s-a dus „pe apa sâmbetei“. Bistrița a punctat de trei ori consecutiv, timp în care nici nu a încasat vreun gol, iar la final s-au bucurat de o victorie mare în Bănie, scor 27-25.

SCMU Craiova: Curmenț, Zoqbi De Paula, Risovic – Mugosa 8 (4 din 7 m), Milosavljevic 8, Jipa 3, Burcea-Zamfir 3, Pașcan 2, Bojicic 1, Cace, Milic, Malovic, Grigorie, Resetar, Ghețu, Tudorică. Antrenor: Bogdan Burcea.

Bistriţa: Lais De Arruda, Dumanska, Babovic – Seraficeanu 6, Posavec 5, Laslo 5 (1 din 7 m), Araujo 3, Niombla 3, Pristăvița 2, Dahl 2, Bazaliu 1, Rodriguez, Kpodar, Stoleru. Antrenor: Florentin Pera.

În urma acestui rezultat, SCMU Craiova a rămas la cota 25 în clasament, pe locul al 6-lea, la trei lungimi de SCM Vâlcea, principala contracandidată la ultimul loc european, în timp ce Bistrița a urcat pe locul secund, cu 39 de puncte. În etapa următoare vom avea parte de un derbi oltenesc în adevăratul sens al cuvântului, pentru că SCM Vâlcea și SCMU Craiova se vor duela direct în Sala „Traian“.

Citește și: A început audierea Simonei Halep la TAS

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS