17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (m) / România a rezistat doar 15 minute cu Spania! Tricolorii, eliminaţi de la EURO

Handbal (m) / România a rezistat doar 15 minute cu Spania! Tricolorii, eliminaţi de la EURO

Naţionala României a fost învinsă de echipa Spaniei cu scorul de 36-24 (17-12), duminică seară, la Mannheim, într-un meci din Grupa B a Campionatului European de handbal masculin – EHF EURO 2024 din Germania.

Tricolorii au jucat de la egal la egal cu ibericii în primul sfert de oră, dar apoi Spania a preluat controlul. La pauză, adversarii românilor aveau un avans de cinci goluri. Ecartul a crescut în repriza secundă, victoria revenind Spaniei, într-un final, la o diferenţă de 12 goluri. România a bifat, astfel, a doua sa înfrângere, după 24-31 cu Austria. În schimb, Spania, surclasată la zece goluri de Croaţia, a obţinut prima victorie la EURO 2024.

Pentru echipa antrenată de spaniolul Xavi Pascual au marcat Ionuţ Nistor Ioniţă 4 goluri, Călin Dedu 4, Andrei Dedu 3, Cristian Ghiţă 3, Gabriel Cristian Ilie 2, Robert Nagy 2, Demis Grigoraş 2, Andrei Drăgan 2, Daniel Stanciuc 1, Gabriel Cumpănici 1.

În celălalt meci din grupă, Croaţia a încheiat surprinzător la egalitate cu Austria, scor 28-28.

Marţi, 16 ianuarie, sunt programate ultimele partide din grupă, Croaţia – România (19:00, la Mannheim) şi Spania – Austria (21:30, la Mannheim).

Citeşte şi: CSM Târgu Jiu a clacat pe teren propriu cu Malaga, în Cupa EHF

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS