28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalEHF EURO 2024 / Pascual: „Avem nevoie de mai multă experiență!“

EHF EURO 2024 / Pascual: „Avem nevoie de mai multă experiență!“

Naţionala României a fost învinsă de Austria cu scorul de 31-24 (15-14), vineri seară, la Mannheim, la debutul său în Grupa B a Campionatul European de handbal masculin – EHF EURO 2024 din Germania.

Selecţionerul echipei naţionale, Xavier Pascual, a declarat că prima reprezentativă a jucat fantastic timp de 40 de minute, însă are nevoie de experienţă pentru a obţine mai mult în astfel de partide.

„Am jucat fantastic timp de 40 de minute, însă avem nevoie de mai multă experienţă. Avem în echipă tineri care nu au mai jucat astfel de meciuri. Cartonaşul roşu face parte din joc şi trebuie să înţelegem acest lucru. Din punctul meu de vedere nu am pierdut cu Austria din cauza cartonaşelor roşii (n.r. – primite de Negru şi Caba).

În repriza secundă de exemplu am avut o revenire extraordinară când adversarii conduceau la 4 goluri. La scorul de 21-19 am făcut o greşeală şi asta a contat. Când joci împotriva unei echipe precum Austria şi ratezi asemenea ocazii se întâmplă ce s-a întâmplat. Iar Austria apoi s-a impus uşor pe contraatac“, a spus Xavier Pascual.

În următoarele partide, România va întâlni Spania (14 ianuarie) şi Croaţia (16 ianuarie). 

Citește și: EHF EURO 2024 / România a sperat la început, dar Austria a fost mai bună până la final

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS