20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Victorie la final de aventură! România a învins Polonia și se desparte de Mondial

Handbal (f) / Victorie la final de aventură! România a învins Polonia și se desparte de Mondial

România a reușit să bată naționala Poloniei, scor 27-26, dar a ratat și celălalt obiectiv, calificarea la turneul care i-ar fi putut da șansa să prindă un „bilet” la Jocurile Olimpice de la Paris.

Echipa lui Florentin Pera ar fi trebuit, în primul rând, să câștige la zece goluri diferență. Nu s-a întâmplat asta, iar principalul obiectiv fixat de Federația Română de Handbal a fost ratat, după ce România a capotat în cele mai importante meciuri de la turneul final, cele cu Danemarca și Germania.

România a câștigat un meci pe care l-a dominat și l-a condus cap-coadă, în timp ce polonezele nu au putut prelua inițiativa în niciun moment. La pauză scorul a fost 13-10 pentru echipa noastră. A urmat o repriză secundă în care ambele echipe au făcut multe greșeli, dar tricolorele au gestionat bine finalul partidei și s-au impus la un gol, scor 27-26. Bucuria jucătoarelor și a lui Pera a fost una mare imediat după fluierul final, chiar dacă nu mai continuăm la Campionatul Mondial.

Eliza Buceschi a fost cea mai bună marcatoare a primelor 30 de minute, reușind cinci goluri din șase aruncări. Totodată, Eliza a fost desemnată și cea mai bună jucătoare a partidei.

România încheie grupa principală cu șase puncte. Bilanțul echipei noastre este de patru victorii și două eșecuri.

Citește și: Handbal (f) / România îşi încheie aventura la Mondial cu Polonia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS