14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalCine joacă bine la Trofeul Carpaţi, merge la Mondial! Florentin Pera, anunţ în privinţa lotului

Cine joacă bine la Trofeul Carpaţi, merge la Mondial! Florentin Pera, anunţ în privinţa lotului

Trofeul Carpaţi, competiţia care debutează astăzi la Bistriţa, reprezintă o bună oportunitate pentru Florentin Pera de a se edifica în privinţa lotului echipei României pentru Campionatul Mondial din Danemarca, Suedia şi Norvegia. Selecţionerul a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă şi despre faptul că nu se poate baza pe unele sportive la acest turneu amical.

„Sunt mulţumit de modul cum au răspuns fetele încă de la primul antrenament, atmosfera este foarte bună, fete s-au prezentat cu multă dorinţă, motivate, în vederea pregătirii Campionatului Mondial. Trofeul Carpaţi reprezintă o bună oportunitate de a ne edifica în privinţa lotului şi a aspectelor ce trebuie îmbunătăţite, conturate, în perspectiva celui mai important turneu final din acest ciclu olimpic, Campionatul Mondial din Danemarca.

Într-adevăr, mi-aş fi dorit ca lotul să fie apt, ne confruntăm cu o serie de probleme medicale, anumite jucătoare, în acest moment, nu sunt la capacitate maximă. Este vorba despre Cristina Neagu, Alexandra Dindiligan, Daria Bucur, Eliza Buceschi şi Sonia Seraficeanu. Eu sper ca până la primul joc de la Campionatul Mondial, pe 1 decembrie, împotriva Chile, să fim la sută la sută din posibilităţi şi să facem un turneu final reuşit”, a spus Pera.

Neagu: „Nu am făcut niciun antrenament cu echipa“

La conferinţa de presă a participat şi Cristina Neagu, care a menţionat că nu este încă recuperată complet şi că nu s-a antrenat cu echipa. Totodată, Cristina a punctat şi faptul că va face eforturi pentru a putea juca primul meci de la Campionatul Mondial.

„Sunt încă în proces de recuperare, nu pot să spun nimic sigur, dacă mă pot antrena mâine sau poimâine. Din păcate pentru mine, începe Trofeul Carpaţi şi nu am făcut niciun antrenament cu echipa şi mi-e foarte greu să joc în acest condiţii. În funcţie de stafful tehnic şi de stafful medical şi de cum mă simt în fiecare zi, o să stabilim când e momentul pentru mine să încep să mă antrenez cu echipa şi să joc. Cred că cel mai important este să îmi revin până la primul meci de la Campionatul Mondial, trag tare pentru a fi într-o formă fizică bună până la meciul cu Chile şi sper cât de curând să mă întorc alături de echipă”, a explicat Neagu.

Citeşte şi: Handbal (f) | Trofeul Carpaţi aşteaptă primul fluier

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS