20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / De nerecunoscut! SCMU Craiova nu s-a ridicat la nivelul Rapidului

Handbal (f) / De nerecunoscut! SCMU Craiova nu s-a ridicat la nivelul Rapidului

Echipa feminină de handbal SCMU Craiova a fost de nerecunoscut miercuri seară, în super-duelul cu Rapid. Formația olteană a pierdut în propriul fief în fața unei echipe puternice, scor 25-32 și încheie anul cu capul plecat, dar de pe un loc bun. Cel mai îngrijorător lucru rămâne jocul prestat de fete, unul destul de modest, care, cel puțin până în prezent, nu-și făcuse locul în echipa lui Bogdan Burcea. Partida a contat pentru etapa a 11-a din Liga Florilor.

Craiova a fost într-o continuă urmărire de adversar în prima parte a meciului. Rapidul s-a instalat la conducere încă după primele minute și a reușit să se mențină la o distanță destul de mare aproape pe tot parcursul celor de 30 de minute. Trupa lui Burcea a încercat să construiască mai mult, dar s-a blocat de defensiva solidă a oaspetelor. Tabela s-a modificat de mai multe ori în dreptul Rapidului, o echipă care a jucat excelent la contraatac în prima parte și care a venit cu „lecțiile învățate“. La cabine s-a intrat cu un avantaj de șase puncte în favoarea bucureștencelor, scor 17-11.

Ratări multe, blocaj mental, s-a încheiat meciul!

Nici în partea secundă lucrurile nu s-au îmbunătățit la Craiova, din contră. Fetele au început să irosească incredibil multe contraatacuri, care odată ar fi fost transformate în gol fără emoții. Așa s-a scris soarta jocului!

Rapid a părut sigură pe ceea ce face și a produs un handbal performant, de înaltă calitate. În tabăra alb-albastră, după multiplele ratări din poziție unu la unu cu portarul ale lui Milosavljevic, Krpez, Țicu și Bojicic, s-a instalat deznădejdea, dar și un blocaj mental. La final s-a demonstrat a fi fatal.

S-a încheiat 32-25 pentru Rapid, care încheie anul victorioasă, dar pe poziția a treia. De partea cealaltă, SCMU Craiova va trece în 2024 de pe locul secund, dar cu mai multe semne de întrebare după jocul haotic cu una dintre contracandidatele la Europa.

SCMU Craiova: Curmenț, Darly De Paula – Krpez 5 (1 din 7 m), Milosavljevic 5 (1 din 7 m), Mugosa 3. Bojicic 3, Burcea-Zamfir 3, Pașcan 3, Milic 1 (1 din 7 m), Jipa 1, Malovic, Colac, Vâlcan, Ghețu, Grigorie. Antrenor: Bogdan Burcea.

Rapid: Șandru, Ciucă – Lopez 7,  Korsos 6, Buceschi 6, Kassoma 5, L. Kanor 2, O. Kanor 2, Polman 2, Janjusevic 1, Fraga Fernandez 1, Ostase, Soroceanu, Badea, Bodijar. Antrenor: David Ginesta Montes.

Aceasta a fost ultima partidă a anului din Liga Națională. Campionatul se întrerupe pentru a lăsa loc Campionatului Mondial din Danemarca, Norvegia și Suedia.

Citește și: Volei (m) / Greșeli multe, scor normal! SCMU Craiova, aproape eliminată din Cupă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS