20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal / România, oficial în cursă pentru organizarea EHF Euro 2026! Craiova, posibilă gazdă

Handbal / România, oficial în cursă pentru organizarea EHF Euro 2026! Craiova, posibilă gazdă

Federația Europeană de Handbal a anunțat că mai multe federații membre, printre care și România, și-au depus candidatura pentru organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026.

EHF a primit candidatura Turciei, precum şi candidaturile comune Cehia/Polonia şi România/Slovacia. Termenul limită de depunere a candidaturilor a fost 25 octombrie.

România a propus următoarele orașe: Cluj-Napoca, Pitești, Craiova, Bistrița și București. La Craiova, ar fi pentru prima dată când s-ar organiza un eveniment de o asemenea anvergură, iar interesul pentru handbal este unul imens. De partea cealaltă, Slovacia a venit cu propunerile Bratislava și Kosice. Federaţia Europeană de Handbal va evalua candidaturile, iar inspecţiile la faţa locului vor avea loc în noiembrie şi decembrie 2023.

BT Arena din Cluj-Napoca ar urma să găzduiască semifinalele și finala competiției feminine.

Bătălie și pentru competiția masculină

În cazul Turciei, turneul de băieți s-ar disputa la Ankara, Antalya şi Istanbul, fiecare dintre aceste oraşe urmând să găzduiască câte două grupe, iar finala să se joace în Sinan Erdem Dome din Istanbul, cu o capacitate de 16.500 de locuri.

Cehia şi Polonia propun, de asemenea, trei oraşe gazdă: Brno în Cehia, precum şi Lubin şi Katowice în Polonia. Arena Spodek din Katowice, cu o capacitate de 11.016 locuri, ar urma să găzduiască weekendul final.

EHF EURO 2026 feminin este programat în perioada 3-20 decembrie, cu participarea a 24 de echipe.

Citește și: Handbal / Derbi încins între Corona Braşov şi SCMU Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS