12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalFlorentin Pera: „Mă declar optimist şi încrezător în posibilităţile echipei“

Florentin Pera: „Mă declar optimist şi încrezător în posibilităţile echipei“

Naţionala feminină de handbal debutează miercuri în preliminariile Campionatului European. Meciul dintre România şi Bosnia-Herţegovina va avea loc de la ora 17.30, în Sala Sporturilor din Mioveni.

Antrenorul naţionalei României, Florentin Pera, consideră că echipa noastră porneşte ca favorită în confruntarea de marţi cu Bosnia-Herţegovina, obiectivul fiind victoria.

„Atmosfera este foarte bună în cadrul echipei, fetele au răspuns bine la antrenamente, s-au pregătit exemplar, au arătat dorinţă, unitate, disciplină de joc, lucrurile au funcţionat bine. Eu cred în potenţialul acestor fete, sunt fete valoroase şi nu pot decât să mă declar optimist şi încrezător în posibilităţile echipei. Este un meci important pentru noi, chiar dacă la prima vedere plecăm din postura de favoriţi. Asta nu înseamnă că subestimăm adversarul. Vom trata cu maximă seriozitate, concentrare şi cu gândul doar la victorie în acest joc. Ne dorim să valorificăm la maxim fiecare zi petrecută în cantonamentul echipei naţionale. Este un meci pe care trebuie să-l câştigăm, acesta este obiectivul echipei“, a spus selecţionerul, citat de Agerpres.

Neagu: „Vom porni din postura de favoriţi“

Cristina Neagu, căpitanul echipei naţionale, a apreciat, la rândul său, că echipa României porneşte din postura de favorită şi a făcut apel la sprijinul publicului de la Mioveni.

„Este un prim meci din noua campanie de calificare la EURO. Este cumva clar că vom porni din postura de favoriţi, însă nu subestimăm adversarul. Jucăm acasă, ne dorim să începem cu dreptul, să obţinem o victorie categorică. Sper că oamenii vor veni în număr cât mai mare la sală, să ne susţină. Avem nevoie de sprijinul lor, ne dorim să câştigăm, după care plecăm în Grecia, unde ne dorim să obţinem o nouă victorie şi să începem această campanie aşa cum se cuvine”, a declarat Cristina Neagu.

Citeşte şi: Handbal / România începe bătălia pentru EURO! Bosnia și Grecia, primele adversare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS