13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal / Derbiul Olteniei, în Sala Polivalentă! SCMU Craiova - SCM Vâlcea, super-duelul din Bănie

Handbal / Derbiul Olteniei, în Sala Polivalentă! SCMU Craiova – SCM Vâlcea, super-duelul din Bănie

-

Echipa feminină de handbal SCMU Craiova se pregăteşte de un adevărat derbi în etapa a 4-a din Liga Florilor. Gruparea din Bănie va primi vizita în acest weekend a uneia dintre cele mai în formă formaţii din acest start de campionat, SCM Vâlcea, iar aşteptările sunt extrem de mari. Partida este programată sâmbătă, de la ora 17.30, iar publicul craiovean va avea ocazia să asiste la un adevărat derbi, între două combatante cu adevărat „arţăgoase“.

SCMU Craiova are un început de sezon cum greu am văzut în ultimii ani. După trei runde, trupa lui Bogdan Burcea are şapte puncte (două victorii şi o remiză), iar jocul pare să încânte din ce în ce mai mult de la meci la meci. După victoria de la Mioveni, din prima rundă şi egalul din propriul fief cu Brăila, craiovencele au făcut un meci mare runda precedentă la Bistriţa, acolo unde s-au impus la două goluri diferenţă, scor 30-28.

De partea cealaltă, SCM Vâlcea pare că nu ştie să piardă în acest campionat. Echipa pregătită de 𝐁𝐞𝐧𝐭 𝐃𝐚𝐡𝐥 a strâns maximum de puncte în primele trei etape, iar victoriile obţinute cu Ştiinţa Bucureşti, Tg. Jiu şi Buzău au venit la o diferenţă de scor convingătoare. În ultimul duel direct cu SCMU Craiova, desfăşurat tot în Polivalenta din Bănie, gruparea vâlceană a cedat cu scorul de 30-28.

Sorin Toacsen: Vrem să stăm la „masa bogaţilor“

În cadrul unei conferinţe de presă, team-managerul Craiovei, Sorin Toacsen, precum şi jucătoarea Darly de Paula au vorbit, pe larg, despre meciul de interes din weekend. Sorin a anunţat că echipa va lupta pentru victorie, însă este convins că partida va fi una mai mult decât complicată. Totodată, team-managerul Craiovei le-a dat şi o veste proastă fanilor.

„Este un joc extrem de important pentru ambele echipe. Ne-am dorit de mult timp să avem astfel de meciuri aici, în Polivalentă, iar acum a sosit clipa să avem în faţă adversari puternici. Echipa a avut rezultate bune până acum, dar jucăm cu Vâlcea, o echipă care are ca obiectiv participarea în cupele europene. Noi ne dorim să câştigăm acest joc, pentru că vrem, la rândul nostru, să stăm la „masa bogaţilor“.

Când joci cu mulţi suporteri, atmosfera este fantastică şi ne dorim să vină cât mai mulţi alături de noi. Vâlcea nu vine în excursie la Craiova, ci să câştige acest joc. Va fi un derbi oltenesc pe cinste. Veştile legate de Joao Ruth nu sunt prea bune. În momentul de faţă, ea este suspectă de ruptură de ligamente încrucişate şi, dacă totul se confirmă, va fi o pierdere mare pentru echipă. Ea devenise o piesă importantă în echipă, iar acum tot ce putem face este să-i urăm însănătoşire grabnică şi să fie puternică“, a declarat Sorin Toacsen.

Darly de Paula: „Vrem să arătăm bine în faţa suporterilor“

Darly de Paula a fost jucătoarea meciului cu Bistriţa, multiplele sale parade făcând diferenţa la finalul partidei. Ea a declarat înainte de duelul cu Vâlcea că echipa sa va face tot posibilul să arate bine în faţa propriilor fani.

„Va fi un meci greu, împotriva unei echipe tari, care este într-o formă excelentă, la fel ca noi. Muncim mult pentru cele trei puncte şi vrem să arătăm bine în faţa suporterilor noştri. Cu siguranţă meciul va fi complicat să jucăm cu Vâlcea, însă am dat peste echipe bune şi până acum. Luăm fiecare meci parte în parte şi încercăm să obţinem maximum. Mă aştept să vină mulţi oameni la meci, pentru că suntem într-o formă bună şi contează mult pentru public asta.

La Bistriţa a fost o victorie mare, importantă pentru Craiova, dar şi pentru mine personal. Noi am jucat până acum cu echipe tari, iar dacă am putea câştiga la o diferenţă mai convingătoare, am face-o. Ideea este că trebuie să ne păstrăm mintea limpede pe tot parcursul unui meci. Cu Brăila nu am reuşit să ţinem de avantaj, apoi cu Bistriţa ne-am menţinut în faţă pe tabelă, deci practic am învăţat din greşeli“, a punctat şi portarul Darly de Paula.

Liga Florilor – etapa 4:

Sâmbătă, 16 septembrie – ora 11.00: Zalău – Bistriţa, ora 17.00: Corona Braşov – Tg. Jiu, ora 17.30: SCMU Craiova – SCM Vâlcea, ora 18.00: Măgura Cisnădie – Brăila, Gloria Buzău – Ştiinţa Bucureşti;
Marţi, 19 septembrie: Rapid – Mioveni;
Joi, 28 septembrie: Baia Mare – CSM Bucureşti.

Clasament:

1. CSM Bucureşti 9 puncte, 2. SCM Vâlcea 9, 3. Dunărea Brăila 7, 4. SCMU Craiova 7, 5. Bistriţa 6, 6. Corona Braşov 6, 7. Baia Mare 6, 8. Rapid 3, 9. Zalău 3, 10. TG. Jiu 3, 11. Măgura Cisnădie 1, 12. Mioveni 1, 13. Gloria Buzău 0, 14. Ştiinţa Bucureşti 0.

Citeşte şi: SCMU Craiova, alături de copii în prima zi de şcoală! Ţicu şi Paşcan şi-au adus aminte de copilărie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Doi bărbați au murit pe loc după ce au...

Doi bărbați au murit după ce, vineri noapte, au...

ȘTIRI GdS