16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal / România a câștigat meritat amicalul cu Spania, de la Mioveni. Probleme pentru Dumanska

Handbal / România a câștigat meritat amicalul cu Spania, de la Mioveni. Probleme pentru Dumanska

Naționala feminină de handbal a României a învins categoric Spania, scor 30-25, în cel de-al doilea meci amical disputat săptămâna aceasta contra ibericelor. După 30-30 la Pitești, „tricolorele” s-au impus în testul de verificare jucat sâmbătă, în sala din Mioveni.

Emoții au existat doar la jumătatea reprizei secunde, când Spania a venit tare din urmă și chiar a egalat la 18, într-o perioadă de joc în care româncele parcă au fost „în transă“ după accidentarea Iuliei Dumanska. Turațiile au fost din nou la maximum pe final de meci, România a controlat autoritar ultimele minute, iar la final s-a impus la cinci goluri, scor 30-25.

Pera: „Cred că, per total, a fost o acțiune reușită“

Florentin Pera, selecționerul naționalei a analizat victoria reușită de „tricolore”.

„Au fost destul de multe aspecte pozitive în această dublă cu Spania. Chiar dacă majoritatea jucătoarelor nu se aflau la parametri optimi din punct de vedere tehnico-tactic, s-au străduit, au jucat cu ambiție, determinare și am avut posibilitatea să le ofer tuturor șanse să joace. Cred că, per total, a fost o acțiune reușită. Mă bucur că, după foarte mulți ani, am reușit să convoc toate jucătoarele de bază pentru un amical jucat în această perioadă. Am făcut o acțiune cu lotul A, ceea ce nu poate decât să mă bucure. E un mare plus în vederea următoarelor meciuri de calificare pentru Europeanul de anul viitor. Cred, de asemenea, că aceste meciuri ne ajută și în perspectiva Campionatului Mondial”, a spus Pera, citat de Gsp.

„Totul se obține prin muncă, sacrificii“

„Totul se obține prin muncă, sacrificii, coeziune, prin unitate de grup, iar acum am arătat aceste lucruri. Dacă în primul meci au mai fost nesincronizări în faza de apărare, cred că am avut multe momente bune de joc, chiar dacă am rulat multe jucătoare. Sunt multe lucruri de pus la punct, dar vreau să-mi felicit jucătoarele pentru acest meci. 

Poate nu am avut consistență în acel moment al jocului (n.r. – când Spania a egalat la 18 în repriza a doua), dar mă bucur că am găsit cele mai bune soluții. Sunt mulțumit și de jucătoarele tinere, vreau să le felicit. Au debutat bine și cred că au perspectivă. Dar lucrurile durabile se construiesc în timp și trebuie răbdare. Le-am generat încredere și sper că ele vor confirma și la echipa de club. E important ca toate aceste jucătoare să evolueze cât mai mult și la echipele de club. Acesta este cursul firesc“, a adăugat selecționerul.

Citește și: Delegația României de la FOTE, primită cu flori și în urale la Aeroportul „Henri Coandă”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS