22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalUltimul transfer și se trece la treabă! Portarul Darly de Paula a semnat cu SCMU Craiova

Ultimul transfer și se trece la treabă! Portarul Darly de Paula a semnat cu SCMU Craiova

SCMU Craiova a mai mutat o dată înaintea startului pregătirilor pentru noul sezon. Cu lotul aproape conturat pentru campionatul ce „bate la ușă“ și cu obiective mărețe, clubul din Bănie a mai realizat un transfer pe ultima sută de metri.

Portarul Darly Zogbi de Paula va juca în tricoul alb-albastru începând din acest sezon, anunță clubul craiovean. Internaționala iberică cu mai multe prezențe la Olimpiade și nu numai își va face loc în echipa condusă de Bogdan Burcea, mai ales că Risovic este, pentru moment, accidentată, iar Babovic nu este recuperată 100%.

Darly Zogbi de Paula (40 ani, Brazilia) este o handbalistă spaniolă, de origine braziliană, care a jucat ultima dată pe postul de portar pentru Gloria Bistrița. Ea face parte și din echipa națională a Spaniei de o bună perioadă de timp. De Paula a participat, totodată, la Olimpiada din 2004 de la Atena, la cea din 2008 de la Beijing și la cea din 2016 de la Rio de Janeiro.

„Sport Club Municipal Craiova a ajuns la un acord cu handbalista Darly Zoqbi de Paula. Portar cu mare experiență, Darly va evolua la SCM Universitatea Craiova în sezonul următor. Jucătoarea a evoluat ultima dată la Brest, formație alături de care a evoluat în Champions League. Are zeci de meciuri pentru reprezentativa iberică, participând în trei rânduri la Jocurile Olimpice. A devenit vicecampioană mondială în 2019.

În ceea ce privește activitatea de la echipele de club, handbalista a mai evoluat în carieră pe la echipe puternice, precum: Buducnost Podgorica, Gloria Bistrița, Fleury Loiret (cel mai bun portar din campionatul Franței – 2015), BM Bera Bera, BM Sagunto, Le Havre, Akaba Bera Bera și BM Murcia. Îi urăm mult succes în Bănie!“, se arată în comunicatul SCMU Craiova.

Primul antrenament oficial, cu porțile deschise

Pe data de 11 iulie, handbalistele echipei noastre vor efectua vizita medicală. La o zi distanță, de la ora 16.30, clubul alb-albastru va organiza o conferință de presă la Sala Polivalentă.

În aceeași zi, de la ora 18.00, va avea loc primul antrenament al SCM Universitatea Craiova. Acesta va fi deschis publicului!

Handbalistele Craiovei vor fi puse la încercare și în mai multe partide amicale spre finalul lunii iulie. În data de 29 iulie va avea loc duelul Târgu Jiu – SCM Universitatea Craiova, în timp ce pe 1 august SCMU Craiova va da piept cu CSM Bucuresti, campioana României. Ulterior, echipa pregătită de Burcea va participa la turnee de verificare în Vâlcea, Craiova și Mioveni.

Citește și: Sorana Cîrstea nu se menajează după eşecul cu Haddad Maia: „Nu am nicio scuză!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS