17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal„U“ Craiova, echipa miracol din Cupa României! Alb-albaștrii sunt în sferturile de finală

„U“ Craiova, echipa miracol din Cupa României! Alb-albaștrii sunt în sferturile de finală

Echipa masculină de handbal „U“ Craiova a reușit în acest sezon din Cupa României să intre în istorie. Gruparea craioveană s-a calificat, miercuri după masă, în sferturile de finală, după ce a învins „colega“ divizionară Constantin Brâncuși Tg. Jiu cu scorul de 38-35. Acest succes o propulsează pe Craiova în primele 8 echipe din Cupă, iar reușita este cu atât mai mare cu cât trupa din Bănie evoluează în liga secundă din România.

Partida a fost controlată de la un capăt la altul de formația pregătită de Dumitrescu și Popescu, dar emoțiile și-au făcut loc un pic pe final în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Gorjenii s-au evidențiat în primele 30 de minute doar printr-un cartonaș roșu, urmat imediat de unul albastru. În rest, alb-albaștrii au marcat din fiecare poziție și și-au făcut treaba destul de bine și în defensivă. Dovada unei apărări bune și agresive a venit la finalul primei părți, când tabela în dreptul vizitatorilor indica doar 13, în timp ce la Craiova 21.

Gorjenii au revenit, dar finalul a fost fericit

Partea a doua a jocului a fost mult mai animată, iar oaspeții au ieșit la joc. Fără a mai avea ce pierde, cei de la Tg. Jiu s-au năpustit în atac și s-au apropiat de craioveni. A venit un timeout bun al oltenilor, care s-au mai înzdrăvenit și au refăcut diferența de opt goluri, scor 32-24. Au urmat trei goluri consecutive ale gorjenilor, iar meciul s-a relansat.

Antrenorii Craiovei au protestat în câteva rânduri deciziile arbitrilor, dar au și știut cum să-i motiveze pe băieți pe finalul jocului. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 33-28 pentru „U“ Craiova, care încă nu putea fi sigură de victorie. Finalul a fost plin de tensiune. Oaspeții au venit la trei goluri, dar nu au avut puterea să întoarcă și rezultatul. Finalul a fost gestionat impecabil de Universitatea, care s-a impus cu 38-35.

„U“ Craiova :Gheorghiță – M.Păun 11, Iovănescu 7, Gușatu 6, Ianăși 5, Micu 5, Luntraru 2, Rușanu 1, Coadălată 1. Antrenori: Costin Dumitrescu, Cătălin Popescu.

Pentru „U“ Craiova este o calificare incredibilă în faza sferturilor de finală din Cupă. De acum înainte, oltenii vor avea șansa de a juca, în propriul fief, cu o formație de top din Liga Zimbrilor.

Citește și: România, încrezătoare, dar şi precaută înaintea dublei cu Portugalia: „Nu va fi deloc uşor!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS