17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalImposibil de doborât! Danemarca, pentru a treia oară consecutiv campioană mondială

Imposibil de doborât! Danemarca, pentru a treia oară consecutiv campioană mondială

Danemarca s-a impus în finala Campionatului Mondial de handbal masculin, scor 34-29, împotriva naționalei Franței şi a câștigat cel de-al treilea titlu mondial consecutiv.

Reprezentativa Danemarcei a condus pe tot timpul meciului, fiind la un moment dat și la 5 goluri avans. Francezii au reușit să reducă din diferență, iar la pauza meciului formația lui Nikolaj Jacobsen conducea cu doar un gol, scor 16-15. În cea de-a doua repriză, danezii, cu Mikkel Hansen în frunte, au reușit să marcheze de alte 18 ori, scorul final fiind de 34-29.

Danemarca a devenit pentru a treia oară consecutiv campioana mondială, fiind și prima națională care reușește trei titluri consecutive.

Mai mult, nordicii au reușit să le devanseze pe Rusia și Germania la titluri cucerite, în fața acestora fiind acum doar 3 națiuni: Franța, Suedia și România.

În finala mică s-au înfruntat Spania și Suedia, la Stockholm. Țara gazdă a condus la pauză, scor 22-18, dar spaniolii au reușit să facă „remontada” după revenirea de la vestiare și să câștige medalia de bronz după 39-36.

Citeşte şi: Eşec neaşteptat! SCM Craiova a pierdut la scor pe terenul echipei din Baia Mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS