11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalEgal mare în Zăvoi! SCM Craiova a jucat excelent și a ținut în șah Vâlcea

Egal mare în Zăvoi! SCM Craiova a jucat excelent și a ținut în șah Vâlcea

SCM Craiova a obținut, miercuri seară, cel mai important și mai notabil rezultat din acest sezon al Ligii Florilor. Formația din Bănie a remizat în Zăvoi, cu SCM Vâlcea, scor 34-34 și a luat un punct aproape nesperat înaintea partidei, dar care a venit pe merit fără doar și poate. Partida a contat pentru etapa a 12-a.

Pe tot parcursul jocului a dominat echilibrul între cele două formații, chiar dacă gazdele au pornit ca favorite certe înaintea disputei. Eliminarea din Cupa României, de la începutul anului, se pare că a ambiționat și mai mult trupa lui Bogdan Burcea, care s-a întrecut pe sine în Sala Traian și a realizat unul dintre cele mai bune meciuri din sezon. Meciul a debutat cu două goluri consecutive ale Vâlcii, dar oaspetele au revenit rapid în meci și s-a mers de la egal la egal până la 9-9. Atunci, gazdele s-au desprins puțin pe tabelă, dar nu atât de mult încât să creeze panică în jocul craiovencelor. Treptat, alb-albastrele și-au ridicat nivelul de joc, au ascultat indicațiile de pe margine, iar rezultatul s-a strâns din nou pe final de repriză. La vestiare s-a intrat cu un avantaj minim de partea lui SCM Vâlcea, scor 19-18.

Craiovencele au luptat eroic până la final

Partea secundă a debutat cu SCM Craiova la conducerea jocului, dar și pe tabelă, acolo unde s-a văzut în față chiar și cu trei goluri în minutul 37, scor 25-22. Bent Dahl a solicitat un time-out la momentul oportun, pentru că vâlcencele intraseră într-o criză de inspirație, iar echilibrul s-a instalat imediat în jocul gazdelor. La 26-26, Vâlcea a trecut în avantaj și s-a menținut acolo până spre final, la 34-31, când totul s-a întors fantastic în favoarea Craiovei. Trupa alb-albastră a marcat de trei ori consecutiv, o dată chiar în ultimele secunde, iar apărarea a funcționat așa cum trebuia ca să bifeze o remiză mare (34-34) pe terenul unei puteri la nivelul handbalului românesc și, de ce nu, european.

Trebuie menționat că pe parcursul partidei au fost mai multe momente în care cuplul de arbitri a luat anumite decizii destul de bizare, care au iritat banca tehnică a formației oaspete.

SCM Vâlcea: Hosu, Roch – Fujita 9, Elghaoui 8, De Jong 6, Bucur 3, Glibko 3, Asanin 2, Ianăși 1, Klikovac 1, Lupei 1, Levchenko, Băcăoanu, Florica. Antrenor: Bent Dahl.

SCM Craiova: Curmeț, Soua – Krpez 10, Țicu 6, Cace 6, Bak 4, Joao 3, Rocha 2, Andrei 1, Tudorică 1, Grigorie 1, Jipa. Antrenor: Bogdan Burcea.

Pentru SCM Craiova va urma o partidă mult mai accesibilă, pe teren propriu cu CSM Slatina. Disputa va avea loc la finele săptămânii viitoare.

Citește și: Joc de uitat! SCMU Craiova s-a prezentat slab la Chemnitz și a luat scor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS