8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalMuntenegru a produs surpriza cu Franța și a luat medalia de bronz la EURO

Muntenegru a produs surpriza cu Franța și a luat medalia de bronz la EURO

Naționala Muntenegrului a reușit să câștige medalia de bronz a Campionatului European, după ce a reușit să se impună în fața Franței, scor 27-25, în finala mică. Partida a fost decisă în urma a două reprize de prelungiri, scorul din timpul regulamentar fiind 22 – 22. Este a doua medalie cucerită la Europene de echipa care a oprit România din drumul spre semifinale, după ce în 2012 a reușit să câștige medalia de aur la turneul găzduit de Serbia. 

Muntenegru a condus de mai multe ori la trei goluri diferență în repriza secundă, dar elevele lui Olivier Krumbholz au revenit spectaculos (de la 17-20 la 21-20). Scorul a fost 22-22 la finalul celor 60 de minute, iar echipa pregătită de Bojana Popovic s-a impus după ce a condus pe aproape întreaga durată a prelungirilor.

Naționala Muntenegrului pierduse în semifinale în fața Danemarcei, scor 23 – 27. De partea cealaltă, Franța a fost învinsă de Norvegia la 8 goluri diferență, scor 20- 28. 

Muntenegru și Franța s-au mai înfruntat la această ediție a Campionatului European de Handbal. Jucătoarele din Hexagon s-au impus, scor 27 – 19, într-o partidă din grupa a doua principală.

Citește și: România dă peste Portugalia în drumul spre Mondialul din 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS