14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalZiua adevărului! România luptă cu Muntenegru pentru visul unei calificări istorice

Ziua adevărului! România luptă cu Muntenegru pentru visul unei calificări istorice

A venit una dintre cele mai importante zile de la Euro! România, condusă de pe margine de Florentin Pera, are nevoie de victorie în meciul cu Muntenegru de marți, de la ora 19.00, pentru a avea șanse la o calificare în semifinalele EHF Euro 2022.

Dacă România învinge în ultimele două runde poate juca semifinala. Asta este posibil după ce Olanda și Spania au terminat la egalitate (29-29), iar Franța a învins Muntenegru (27-19). Florentin Pera a avut la dispoziție aproape 4 zile să pregătească partidele cu Muntenegru și Germania, meciul cu Spania jucându-se vineri seară.

„Mă bucură atitudinea, angajamentul echipei și faptul că avem sportive care se pot lupta la cel mai înalt nivel. Acest rezultat confirmă atmosfera pozitivă din cadrul lotului, lucru care îmi conferă încredere absolută în potențialul acestei echipe”, a declarat Florentin Pera pentru Prosport.

Campioană Europeană în 2012, an în care a obținut și argintul olimpic la Londra, Muntenegru este antrenată de două foste mari jucătoare, Bojana Popovic și Maja Savic, câștigătoare de Liga Campionilor. Muntenegru a câștigat toate cele 3 meciuri în prima parte a competiției, cu Spania, Germania și Polonia, dar în grupa principală a pierdut duminică, 19-27 cu Franța. 

În ultimul meci dintre cele două naționale disputat în 21 martie 2021, România a învins cu 28-25, în turneul preolimpic de la Podgorica. În ultimele cinci partide dintre România și Muntenegru, toate oficiale, este echilibru total: 2 victorii pentru fiecare selecționată și un rezultat de egalitate.

Clasament:

  • 1. Franţa 6 puncte (3 jocuri)
  • 2. Muntenegru 4 (3)
  • 3. Spania 3 (4)
  • 4. Olanda 3 (4)
  • 5. Germania 2 (3)
  • 6. România 2 (3)

Citește și: România dă peste Slovenia în drumul spre turneul final al Billie Jean Cup

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS