13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalBistrița, ceva mai bună decât SCM Craiova, chiar în Bănie

Bistrița, ceva mai bună decât SCM Craiova, chiar în Bănie

Unul dintre cele mai interesante jocuri din etapa a treia a Ligii Florilor s-a disputat în Bănie, în Sala Polivalentă. SCM Craiova a primit vizita formației Gloria Bistrița, iar rezultatul final nu a fost deloc pe gustul spectatorilor prezenți la meci, pentru că oaspetele s-au impus cu 28-27. În urma acestui rezultat, SCM a bifat prima înfrângere din noul sezon și a rămas cu șase puncte în clasament.

Meciul a început prost pentru gazde, finalizările pivotului Jao Ruth, dar și ale lui Melanie Bak nu și-au găsit ținta, timp în care Bistrița a profitat un pic. După șapte minute de joc, gruparea vizitatoare conducea cu 6-3 și avea un avantaj moral consistent. Treptat, Craiova a încercat să reintre în joc, dar s-a lovit, de fiecare dată, de problema defensivei. Din minutul 16 s-a mers cap la cap cu golurile, sportivele de la Bistrița punctând doar pe contraatac, în timp ce echipa lui Burcea nu a reușit să propună o apărare mai agresivă. La intrarea la cabine, oaspetele aveau un avantaj fragil pe tabelă, scor 16-15.

Oaspetele, cu mai mult nerv pe final

Imediat după pauză, SCM a început să aibă inițiativa și să domine disputa cu Bistrița. Din minutul 40 și până în 46, craiovencele au punctat de patru ori și au trecut la conducere și pe tabelă. Presiunea publicului prezent la sală s-a resimțit pe deplin în tabăra bistricencelor, care s-au bâlbâit în atac și au rămas cu un pas în spatele gazdelor. În minutul 53, scorul era 25-24 pentru Craiova, dar oaspetele nu au renunțat în niciun moment la victorie și au revenit aproape nesperat în joc.

Mai întâi au trecut la conducere în min. 57, scor 27-26, pentru ca la faza imediat următoare portarul să intuiască perfect aruncarea de pe extremă a lui Krpez. S-a făcut 28-26, iar până la final Craiova nu a mai putut schimba câștigătoarea. S-a încheiat 28-27 pentru Bistrița, iar SCM a înregistrat primul eșec din acest sezon.

Citește și: David Popovici şi Sebastian Dinu, în finala probei de 100 m de la Mondiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS