23.4 C
Craiova
marți, 26 septembrie, 2023
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia U20, sub aşteptări la Mondial! Tricolorele au încheiat pe locul 18 turneul final

România U20, sub aşteptări la Mondial! Tricolorele au încheiat pe locul 18 turneul final

România U20 a avut o prestație sub așteptări la Campionatul Mondial de Handbal din Slovenia, iar jucătoarele sunt văzute vinovate total pentru rezultatul dezamăgitor. Plecate la turneu cu pretenții reale la primele șase locuri, după poziția a cincea ocupată anul trecut la EURO 2021, tinerele handbaliste au dezamăgit la ultima lor competiție majoră ca junioare.

Într-o grupă cu Cehia, Angola și Lituania, România era favorită la ocuparea primului loc pentru a se califica într-una din grupele principale. După ce a câștigat, dar nu a convins în partidele cu Angola și Lituania, România a clacat inexplicabil cu Cehia, a pierdut cu 25-32 și a ajuns în turneul de consolare pentru locurile 17-32. 

În finalul turneului, România a ocupat locul 18, după ce a pierdut ultima partidă, cu Polonia, 22-23.

Lotul României la CM: Andreea Ailincăi, Mălina Bichir, Andreea Coman, Sarah Darie, Gabriela Dumitrașcu, Alicia Gogîrlă, Valentina Ion, Diana Lixăndroiu, Corina Lupei, Mara Matea, Rebeca Necula, Alexandra Perianu, Clara Preda, Sara Rus, Ștefania Stoica, Andreea Țârle, Bianca Voica. Antrenori: Horațiu Pașca – „principal”, Mihaela Evi – secund, Mihaela Ciobanu – antrenor cu portarii.

Nicoleta Alexandrescu: „Nu am știut să jucăm la rezultat“

Antrenoarea federală, Nicoleta Alexandrescu, s-a arătat dezamăgită de rezultatul final, dar şi de majoritatea fetelor din lotul naţional. Aceasta consideră că sportivele trebuie să muncească de 100 de ori mai mult pentru a izbândi în handbal.

„În această partidă cu Cehia nu am știut să jucăm la rezultat. Mesajul colectivului tehnic a fost că meciul cu Cehia trebuie câștigat. A fost o atmosferă grea, apăsătoare, dar atât au putut la momentul respectiv. Nu trebuie să ne păcălim, aceasta este valoarea lotului. Turneul a fost un examen al maturității handbalistice pe care această generație l-a picat. Ele trebuie să se pregătească de 100 de ori mai bine, să demonstreze că vor să joace la echipele de club și să fie corecte față de handbal. Acest rezultat este și al sistemului care le formează și educă în handbalul românesc.

Valoarea contractelor nu este echivalentă cu valoarea sportivă. Joci, ești plătit, meriți să fii plătit, dar atunci, în momentul în care tu nu dai nimic înapoi, nu mai este bine”, a declarat antrenoarea federală Nicoleta Alexandrescu, citată de Gsp.

Abordare greşită în meciul decisiv

Remus Drăgănescu, cel care răspunde de copii și juniori, consideră că s-au făcut foarte multe greșeli la lotul U20. 

„Meciul cu Cehia a fost abordat greșit. Unele jucătoare au făcut figurație, doar act de prezență, ca să fiu elegant în exprimare. Nu au transpirat destul pentru echipa națională. Când au încercat să revină nu au mai putut și au pierdut calificarea. Atitudinea a fost delăsătoare. Selecția a fost greșită. Au fost luate jucătoare după nume, nu după faptele din acest sezon. 

Cred că și colectivul tehnic a fost dezechilibrat din punctul de vedere al experienței, mai ales că a fost un CM în care puteam intra ușor în primele opt. În campionat, din cauza criteriilor, este o licitație de jucătoare tinere și ele nu au valoare pentru a ajuta echipele mari. Trebuie să fie împrumutate la echipe mai mici, apoi să revină la cluburile care fac performanță”, a punctat Remus Drăgănescu.

Citeşte şi: Victorii pe linie pentru România în prima fază a precalificărilor pentru EuroBasket 2025

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS