28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSCM Craiova şi-a ratat obiectivul şi a început deja modificările de lot şi staff

SCM Craiova şi-a ratat obiectivul şi a început deja modificările de lot şi staff

Sezonul care tocmai s-a încheiat trebuie uitat cât mai repede de toţi iubitorii de handbal din Craiova, cât şi de conducere. SCM Craiova şi-a ratat obiectivul, şi anume clasarea pe locurile 1-8 în Liga Florilor, terminând campionatul pe poziţia a zecea, dar a şi suferit mult la capitolul accidentări. Pe tot parcursul campionatului au fost mari „găuri“ în echipa lui Bogdan Burcea după ce, pe rând, Ana-Maria Ţicu, Adriana Ţăcălie, Cristina Zamfir şi Alexandra Colac s-au accidentat grav şi au devenit indisponibile.

„Deme“ şi „Gore“ nu vor mai continua în Bănie

În ultima etapă din acest sezon, SCM a trecut pe teren propriu de Slatina, scor 30-24, iar clubul din Bănie a anunţat imediat despărţirea de patru jucătoare, dar şi de doi membri ai staff-ului tehnic. Portăriţele Ekaterina Dzukeva şi Andreea Chetraru, precum şi jucătoarele Cristiana Nica și Hege Loken nu vor mai continua în Bănie. La fel se va întâmpla şi cu secundul Costin Dumitrescu, dar şi cu antrenorul cu portarii, Grigore Albici.

„A fost un an competițional greu, în care am avut de luptat cu mulți factori care nu au depins de performanța sportivă a jucătoarelor noastre. Ne ridicăm împreună, ridicăm capul și mergem înainte. Viitorul ne rezervă multe lucruri frumoase. De azi ne despărțim de câteva jucătoare care au îmbrăcat tricoul alb-albastru cu mândrie.

Ekaterina Dzukeva, Andreea Chetraru, Cristiana Nica și Hege Loken vor părăsi SCM Universitatea. Vă mulțumim pentru dăruire și vă urăm mult succes în carieră. De asemenea, antrenorii Costin Dumitrescu și Grigore Albici și-au încheiat activitatea la SCM. Aprecierile noastre se îndreaptă către cei doi. Mulțumim pentru profesionalism. Multă baftă în următoarele proiecte! Ne ridicăm împreună și continuăm povestea. Vă vom face mândri!”, este mesajul clubului SCM Craiova.

SCM Craiova a punctat deja la capitolul achiziţii pentru sezonul următor, pentru că se doreşte un an mult peste ceea ce a fost din 2018 încoace. Astfel, în Bănie vor ajunge, pentru moment, cinci handbaliste străine cu experienţă: Anastasija Babovic (Muntenegru), portar, de la Buducnost Podgorica, Dijana Mugosa (Muntenegru), extremă stânga, de la Podravka Vegeta, Katarina Krpež Šlezak (Serbia), extremă dreapta de la Krim Ljublijana, Ana Paula Rodrigues (Brazilia), coordonator, de la Dunărea Brăila şi Ruth João (Angola), pivot, de la Paris 92.

Sezon încheiat cu o victorie de moral

Costin Dumitrescu, fostul „secund“ al Craiovei, cât şi Ştefania Jipa au vorbit despre duelul cu Slatina, din ultima etapă, cât şi despre ceea ce s-a întâmplat, per total, în sezonul proaspăt încheiat.

„O victorie meritată, muncită. Mereu am fost cu un pas înaintea lor. Fetele au luptat până la capăt şi şi-au făcut datoria. Am încheiat un sezon greu cu o victorie plăcută. An de an a fost din ce în ce mai rău. Anul acesta, ţinând cont de accidentările grave survenite pe tot parcursul campionaului, a fost cel mai greu, pentru că echipa nu a arătat deloc aşa cum ne propusesem. Tactica a fost dată total peste cap. Eu părăsesc SCM după patru ani de zile. Le mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat până în prezent“, a declarat Costin Dumitrescu.

„A fost un meci greu, dar am fost pregătite de luptă. Chiar dacă am mai avut un meci săptămâna asta, ne-am ţinut bine, am jucat pe măsură şi am câştigat. Mereu se poate şi mai bine, dar, având în vedere că am avut parte de multe ghinioane la nivel de lot, misiunea noastră era una extrem de dificilă. Am făcut tot ce am putut în fiecare meci, asta pot spune sigur. Va urma un sezon cu schimbări, multe fete vor pleca, unele vor rămâne şi cu siguranţă vom avea nevoie de acomodare o perioadă“, a spus Ştefania Jipa.

Victorina Bora: „Ar fi o tragedie să retrogradăm“

Victorina Bora a spus la finele partidei din Bănie că scopul principal al acestui duel a fost rotirea lotului, pentru că săptămâna viitoare vor urma partidele decisive pentru menţinere în Liga Florilor, iar fetele sale trebuie să fie proaspete de luptă.

„Nu am jucat cu echipa standard. Am încercat să o protejez pe Lorena Ostase, care acuza ceva probleme săptămâna trecută. Am schimbat, a jucat toată lumea, pentru că rezultatul final nu conta. Am vrut să am fetele cât de cât proaspete, pentru ca săptămâna viitoare să jucăm fiecare meci în parte ca pe o finală. Vor urma două partide care vor decide soarta echipei noastre. Pentru mine ar fi o tragedie să retrogradăm, pentru că obiectivul era să ne menţinem în prima ligă. Chiar dacă multe fete nu s-au ridicat la nivelul dorit de mine pe tot parcursul campionatului, sunt sigur că vor face tot ce se poate pentru a menţine echipa în Liga Naţională“, a punctat şi Victorina Bora.

Citeşte şi: Rapid este noua campioană a României! Handbalistele au petrecut cu fanii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS