5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalNu stăm bine cu norocul! Grupă extrem de grea pentru România la EURO 2022

Nu stăm bine cu norocul! Grupă extrem de grea pentru România la EURO 2022

Reprezentativa feminină de handbal a României şi-a aflat adversarele din grupa C, la Campionatul European din acest an. Potrivit tragerii la sorți, tricolorele vor întâlni reprezentativele Olandei, Macedoniei de Nord şi Franţei.

Fetele noastre vor avea adversare foarte dificile la turneul final care va avea loc în perioada 4-20 noiembrie. Franţa este campioana olimpică en titre şi finalistă la EURO 2020 şi la Campionatul Mondial din 2021. Olanda, campioana mondială din 2019, a încheiat pe locul 9 Mondialul de anul trecut. Macedonia de Nord nu a participat la ultimele turnee finale. Ultimul său European datează din 2012 (locul 16), iar ultima participare la un Mondial s-a întâmplat în 2007 (locul 12). Pentru România va fi a 13-a participare la un Campionat European

Pe lângă încoronarea campioanelor europene, turneul servește și ca turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice și Campionatul Mondial. Până în decembrie 2018, singurele echipe care au câștigat vreodată competiția sunt Norvegia (de opt ori), Danemarca (de trei ori), Ungaria, Muntenegru și Franța (fiecare o dată).

Componenţa celor patru grupe:

A (Ljubljana): Norvegia, Ungaria, Croaţia, Elveţia;
B (Celje): Danemarca, Suedia, Slovenia, Serbia;
C (Skopje): Franţa, Olanda, Macedonia de Nord, România;
D (Podgorica): Polonia, Muntenegru, Germania, Spania.

Citește și: Constantin Din, în culmea fericirii: „Iubesc din toată inima handbalul românesc!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS