15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalMarea schimbare din FRH! Dedu, dat oficial la o parte de Constantin Din

Marea schimbare din FRH! Dedu, dat oficial la o parte de Constantin Din

Vremea lui Alexandru Dedu la şefia FRH s-a încheiat! Constantin Din a fost preferatul celor prezenţi joi, în sala de votare a hotelului JW Marriott, din București. Astfel zis, după 8 ani de nereuşite, România prinde încredere după ce lumea handbalului l-a ales pe Constantin Din la preşedinţia Federaţiei Române de Handbal.

Constantin Din a câştigat detaşat în faţa lui Alexandru Dedu, cu 157 de voturi faţă de cele 66 de voturi ale fostului preşedinte.

Menţionăm că cei doi au trecut de primul tur după ce au înregistrat 79 de voturi (Alexandru Dedu), respectiv 95 de voturi (Constantin Din). Bogdan Voina a obţinut 48 de voturi, în timp ce Maximilian Gavrilă unul singur, fiind eliminaţi. Toate cele 48 de voturi primite de Bogdan Voina au fost direcționate în turul secund spre Constantin Din, acesta fiind un adevărat ajutor pentru noul preşedinte.

La alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Handbal şi-au depus dosarele patru candidaţi: Alexandru Dedu, Constantin Din, Maximilian Gavrilă şi Bogdan Voina. Au drept de vot 226 de cluburi din cele 245 afiliate, deoarece 19 dintre ele nu îndeplinesc criteriile FRH.

Discursurile dinainte de vot

Cei patru candidaţi oferiseră înainte de startul votării câteva impresii, dar şi cuvinte despre ceea ce şi-ar dori să vadă sau să facă dacă vor fi puşi în funcţie.

Maximilian Gavrila: „Putem merge spre viitor sau spre dezastru. Dumneavoastră decideți. Gânditi-vă la ce va urma”.

Constantin Din: „Vreau să facem lucruri bune, să descentralizăm handbalul românesc. Timpul e prea scurt pentru a spune foarte multe”.

Bogdan Voina: „Îmi amintesc de generația tatălui meu. Toți credeau în ei, oamenii au nevoie de încredere. Avem nevoie de o direcție bună”.

Alexandru Dedu: „În 8 ani am stat la primire. Sunt cel mai hoț, cel mai urât, cel mai gras… Asta au scris despre mine ziarele, asta e. N-am răspuns din respect pentru handbal. Pentru mine handbalul este viața mea!”.

Citeşte şi: România e în urna a patra la EURO! Joi are loc tragerea la sorţi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS