10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSCM Craiova - Măgura Cisnădie, meci deschis oricărui rezultat

SCM Craiova – Măgura Cisnădie, meci deschis oricărui rezultat

-

Echipa feminină de handbal a Craiovei se pregăteşte de un nou meci tare în Liga Florilor, pe teren propriu. Miercuri seară, de la ora 18.00, în Bănie va veni Măgura Cisnădie, una dintre echipele interesante din acest sezon, cu pretenţii la locurile fruntaşe. Partida contează pentru etapa a 22-a.

Înaintea disputei directe, cele două echipe sunt despărţite de 10 puncte în clasament, dar şi de cinci poziţii. Dacă formaţia alb-albastră se află pe locul al 10-lea, cu 29 de puncte, viitoarele oaspete din Bănie se regăsesc pe 5, cu 39 de puncte, la egalitate cu Baia Mare (ocupanta locului al patrulea). Rezultatele din ultima etapă au fost la polul opus, dar şi oponentele nu pot fi comparate vreodată. SCMU s-a impus la Ştiinţa Bucureşti cu scorul de 35-19, în timp ce Cisnădie nu a mişcat cu CSM Bucureşti, pe teren propriu, scor 19-36.

Meciul cu Cisnădie, primordial pentru „Deme“

În cadrul unei conferinţe de presă, „secundul“ Craiovei, Costin Dumitrescu, dar şi jucătoarea Cristiana Nica au prefaţat duelul cu Cisnădie, din campionat, dar şi cel cu Baia Mare, de vineri, din Cupă. Antrenorul a reamintit şi despre victoria cu Ştiinţa Bucureşti, din etapa precedentă din Liga Florilor şi a recunoscut că, personal, se gândeşte mai mult la primul joc.

„Venim după un meci aşa cum ne-am dorit la Ştiinţa Bucureşti. Fetele s-au mobilizat extraordinar şi au făcut unul dintre cele mai bune meciuri din campionat. Această echipă a pus probleme multor echipe şi ne aşteptam la un meci mult mai greu. Jocul a fost de calitate, poarta a mers excelent, iar rezultatul a venit pe măsură. Miercuri, la ora 18.00, întâlnim Măgura Cisnădie, o echipă bătăioasă, care a avut un traseu bunicel în Europa. Sperăm să le punem piedică şi să luăm noi punctele puse în joc.

Pentru mine este mult mai important jocul cu Cisnădie. Sunt 15 puncte puse în joc, care ne pot duce mai sus în clasament. Şi, până la urmă, vom avea meciuri directe şi cu cele din faţa noastră. O clasare cât mai bună e la fel de grozavă ca şi o accedere în fazele superioare ale Cupei. Până la urmă, cel mai greu şi mai important este meciul cu Cisnădie, adică următorul. Va fi foarte greu din punct de vedere fizic să facem faţă celor două jocuri în decurs de 48 de ore.

Dispunem de o banca scurtă şi nu avem jucătoare de o valoare apropiată ca să putem rămâne în joc. Vedem cum ieşim după primul joc, noi sperăm fericiţi şi victorioşi, iar apoi ne gândim ce va fi cu Baia Mare. Nicoleta Tudorică a făcut un mic sacrificiu, s-a sacrificat pentru echipă, pentru că nu este refăcută 100%. Există o anumită durere suportabilă pe care noi, sportivii şi antrenorii, ne-o asumăm şi intrăm pe teren pentru a da totul pentru echipă şi club“, a declarat Costin Dumitrescu.

Dificil în efectiv incomplet

Cristiana Nica este de părere că altele ar fi fost rezultatele echipei din acest sezon dacă lotul ar fi fost complet şi a mărturisit că îşi doreşte victoria în ambele meciuri din această săptămână.

„Ne aşteaptă un meci foarte dificil, cu o echipă formată din jucătoare experimentate. Dacă ne dorim victoria, trebuie să luptăm din primul până în ultimul minut şi să fim cât mai exacte pe fiecare fază. Este greu să ne descurcăm în situaţia actuală, dar nu avem ce face, acesta este sportul. Când ai lotul complet este altceva. Şi la antrenamente şi la meciuri contează şi sunt sigură că am fi putut aduna mult mai multe puncte. Acum ne dorim să rămânem sănătoase şi să ne mobilizăm la fiecare joc pentru a reuşi victoria. Deocamdată ne gândim la jocul cu Cisnădie, apoi ne vom focusa pe duelul din Cupa României, cu Baia Mare. Diferenţa dintre noi şi următoarele clasate nu este deloc mare şi vor urma, pe final de sezon, meciuri grele pentru toate echipele“, a punctat şi Cristiana Nica.

Citeşte şi: Sorin Cârţu: „Următorii doi ani mi-aş dori să fie cât se poate de fructuoşi“ (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

Un șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

ȘTIRI GdS