10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSCM Craiova a jucat excelent și a învins meritat Bistrița

SCM Craiova a jucat excelent și a învins meritat Bistrița

SCM Craiova are parte de un start de an perfect în Liga Națională. Handbalistele lui Bogdan Burcea au făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon cu Bistrița și s-au impus cu scorul de 28-26 la capătul unui meci spectaculos. În acest moment, cele două formații au făcut rocada în clasament, Craiova acumulând 14 puncte, în timp ce Bistrița a rămas la cota 13. Partida a contat pentru etapa a 10-a.

Melanie Bak a fost „argintul viu“ al Craiovei în prima parte a meciului, în timp ce Oana Andrei s-a evidențiat prin mai multe acțiuni reușite. Chiar dacă meciul a fost extrem de echilibrat în cele 30 de minute de la start, Craiova a fost în permanență cu un pas în fața adversarelor. De la scorul de 4-4 oltencele s-au desprins, ușor, pe tabelă și au ajuns la un avantaj de trei goluri, scor 9-6. Timeout-ul lui Pașca le-a trezit pe sportivele de la Bistrița, care s-au repliat bine și au revenit în meci prin reușitele lui Dincă și Moisă. Diferența de un gol în favoarea trupei lui Burcea s-a menținut, iar la pauza mare scorul era 15-14.

Repriză perfectă

La reluare jocul a fost și mai spectaculos, dar și cu multe răsturnări de scor și reveniri. În doar cinci minute, oltencele s-au distanțat, din nou, la trei goluri și păreau să aibă controlul asupra jocului, însă am avut parte de o nouă revenire a oaspetelor, care au restabilit egalitatea la 19, iar apoi la 20. Din minutul 40 până în 48, Craiova a dominat jocul, iar Melanie Bak și-a dus din nou formația la trei puncte peste adversare.

În ultimele 10 minute, defensiva Craiovei a funcționat excelent, în special în zonele în care adversarele forțau. Totodată, Dzhukeva și Curmenț le-au intimidat pe oaspete prin paradele superbe, iar scorul a căpătat proporții cu patru minute înainte de final, scor 28-24. De data aceasta, Bistrița nu a mai avut puterea și timpul necesar pentru a reveni, iar SCM Craiova a bifat un succes extrem de important, scor 28-26.

SCM Craiova: Dzhhukeva, Curmenț, Chetraru – Cace, Șelaru, Loken, Andrei, Colac, Nica, Cîrstea, Jipa, Tudorică, Bak, Mincu. Antrenor: Bogdan Burcea.

Menționăm că în acest joc SCM Craiova nu s-a putut baza pe serviciile Cristinei Zamfir, Anei Maria Țicu și Adrianei Țăcălie, toate trei fiind accidentate.

Pentru SCM va urma un meci dificil, la Brăila, undeva în jurul datei de 16 ianuarie. De partea cealaltă, Bistrița va primi vizita liderului Rapid.

Liga Florilor – clasament:

1. Rapid 24 puncte, 2. CSM Bucureşti 22, 3. Vâlcea 22, 4. Brăila 19, 5. Cisnădie 18, 6. Buzău 16, 7. Zalău 16, 8. Baia Mare 15, 9. SCM Craiova 14, 10. Bistriţa 13, 11. CSM Slatina 9, 12. Mioveni 6, 13. Ştiinţa Bucureşti 0, 14. Deva 0.

Citește și: Spectacol și goluri multe în SCM Vâlcea – Baia Mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS