16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalTarget pentru meciul cu Norvegia: „Să intrăm în teren şi să dăm tot ce avem mai bun“

Target pentru meciul cu Norvegia: „Să intrăm în teren şi să dăm tot ce avem mai bun“

Reprezentativa României este deja calificată în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin după victoriile cu Iran şi Kazahstan, însă, pentru „tricolore” urmează un meci extrem de greu, în compania campioanei europene Norvegia.

Selecţionerul Adi Vasile este deja cu gândul la meciul cu nordicele (marţi, ora 21.30), dar despre duelul cu Kazahstan a spus că rezultatul a reflectat valoarea din teren.

„Prestaţia a fost una corectă în acest moment, cu acest adversar, Kazakhstan. Cu Norvegia, targetul este să intrăm în teren şi să dăm tot ce avem mai bun, e singura dorinţă. Norvegia e campioana europeană, este următorul nostru adversar şi obiectivul nostru este să scoatem toate resursele. Să intrăm în teren şi să fim 100% pregătiţi, să ne concentrăm maxim de la meci la meci”, a declarat Adi Vasile, citat de Prosport.

Surprinsă că a jucat

Daciana Hosu (23 de ani) a jucat primul meci la un turneu final pentru România cu Kazahstan și a făcut-o excelent. Portarul naționalei noastre a fost declarată „jucătoarea meciului”.

„Sincer, nu m-am așteptat să joc, chiar a fost o surpriză pentru mine, dar mă bucur enorm. Este debutul meu, cred că cel mai frumos pe care l-aș putea avea vreodată. A fost ca și cum am fi jucat în România, le mulțumim foarte mult că sunt alături de noi și îi așteptăm la toate meciurile. Chiar și părinții mei au fost în tribună. M-am simțit emoționată, voiam să se mândrească cu mine.

Ne-am pregătit pentru meciul cu Norvegia, care va urma. Va fi un meci dificil, ne vom pregăti cât putem de bine și vom merge la luptă, precum la fiecare meci. Suntem bătăioase, încrezătoare, credem că o să le putem ține fața. Ne simțim foarte bine, din păcate avem începuturile de meci grele. Sper să le diminuăm cu timpul, să avem o evoluție mult mai bună“, a spus Daciana.

Laslo: „Vă asigur că ne vom bate cu Norvegia“

Cristina Laslo, jucătoarea meciului în partida câștigată contra Iranului, dă asigurări că România va lupta de la egal la egal cu reprezentativa Norvegiei.

„Am început destul de greu, dar pe parcurs ne-am găsit ritmul. E destul de greu să joci cu o echipă care nu are niciun fel de plan tactic în atac, dar pe final ne-am atins obiectivele, am primit mai puțin de 18 goluri, cum ne-am propus.

Începem pregătirea pentru meciul cu Norvegia, de acum vom vorbi doar despre asta. Simt că suntem pe drumul cel bun, din ce în ce mai bine. Pot să vă asigur că ne vom bate chiar și cu Norvegia. Dacă putem ieși de pe locul 1 din grupă, o vom face!”, a punctat și Cristina Laslo.

Indiferent de rezultatul meciului cu Norvegia, România este deja calificată în grupele principale ale Campionatului Mondial, unde va juca împotriva celor trei formații calificate din Grupa D, din care fac parte Olanda, Suedia, Uzbekistan şi Puerto Rico.

Înaintea ultimei etape din grupele preliminare, România și Norvegia sunt la egalitate de puncte, 4, și împart prima poziție a Grupei C. Tot marți, dar de la ora 19:00, se vor întâlni Kazahstan și Iran, meci care va hotărî numele celei de-a treia formații care avansează în grupele principale.

Citeşte şi: Am bătut și Kazahstanul, ne-am calificat în grupele principale, dar urmează Norvegia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS