12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAdi Vasile: „Ne dorim să fim cea mai bună versiune a noastră la Mondial“

Adi Vasile: „Ne dorim să fim cea mai bună versiune a noastră la Mondial“

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a mărturisit că îşi doreşte să vadă cea mai bună versiune a primei reprezentative la Campionatul Mondial. Totodată, selecţionerul vede lipsa Cristinei Neagu ca pe un episod pozitiv. Acesta se așteaptă ca celelalte jucătoare să se mobilizeze mai bine fără vedeta echipei și spune că aceasta va reveni sub „tricolor” în 2022.

„Sunt pentru prima dată în faţa unui turneu final cu echipa României … aşa că este o mare mare onoare pentru mine să fiu antrenorul primei reprezentative la acest Mondial. Şi îmi doresc foarte mult să nu fie singurul meu Mondial. Vreau să vedem cea mai bună versiune a României actuale la acest Mondial. Iar pentru acest lucru este foarte bine că acum ceva timp Cristina Neagu ne-a anunţat că face o pauză. Noi trebuie să fructificăm toate şansele pe care le avem, să avem încredere că putem fi la un nivel mult mai înalt, astfel încât, cu întoarcerea Cristinei, să avem un nivel şi mai ridicat.

Evident că nu este cel mai uşor pentru un antrenor să nu o aibă pe Cristina în echipă. Dar mie îmi plac provocările şi cred că a fost cel mai bun lucru pentru echipa României ca Neagu să nu fie la acest Mondial. Ea se va alătura echipei naţionale în 2022. Noi acum trebuie să ne vedem doar de noi, să încercăm să jucăm cât de bine putem şi să ne exploatăm punctele forte“, a explicat Adi Vasile.

Cu gândul la formarea unui lot valoros

Ţinta principală a selecţionerului la acest Mondial, pe lângă clasarea în Top 7, este formarea unei echipe naţionale capabile să se lupte, în viitor, de la egal la egal cu marile puteri.

Dorinţa noastră pe termen lung este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Dar, până atunci, sunt şi obiective intermediare, iar Mondialul acesta este unul dintre ele. Este o bornă importantă, la care ne dorim să fim cea mai bună versiune a noastră. Vreau să intrăm în teren, să credem, să muncim, să facem tot ce depinde de noi pentru a câştiga fiecare meci. Nu ştiu dacă se va putea realiza, dar eu vă promit că ne vom pregăti pentru asta. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, aceasta este investiţia pentru a putea avea rezultate.

Avem jucătoare tinere din punct de vedere al experienţei internaţionale, iar noi încercăm să le creăm contextul potrivit, astfel încât să câştige pas cu pas lucrurile corecte pentru înalta performanţă. Datoria noastră este să credem în ele, iar datoria lor este să aibă foame şi ambiţie, să viseze şi să muncească“, a adăugat selecţionerul României.

Vasile vrea România pe locul 7

Dacă preşedintele FRH, Alexandru Dedu, îşi doreşte o clasare în primele 10 echipe la Mondial, selecţionerul ar vrea ca România să încheie pe locul 7 turneul final din Spania.

„La prima vedere, poate Iranul este echipa care pleacă cu ultima şansă din grupa noastră. Dar în sportul ăsta, dacă faci greşeala să subestimezi pe oricine, ai numai de pierdut. Inclusiv în astfel de meciuri toată presiunea este pe echipele favorite. Dorinţa noastră este de a juca pentru locul 7, pentru că trebuie să ţintim şi să visăm… Noi vă promitem că nu vom subestima pe absolut nimeni, aşa cum nici nu vom supraaprecia pe cineva. Pe româneşte, o să vrem să ne dăm la toată lumea cu care vom juca, fără milă dacă vreţi”, a precizat Vasile.

Citeşte şi: Alexandru Dedu şi FRH au fixat obiectivul României la CM: un loc în primele 10!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS