7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbalistele Craiovei, favorite certe în meciul cu Ştiinţa Bucureşti

Handbalistele Craiovei, favorite certe în meciul cu Ştiinţa Bucureşti

-

Handbalistele de la SCM Craiova revin în prim plan în acest weekend cu un nou meci important în Liga Florilor. Gruparea din Bănie va juca în etapa a 8-a pe teren propriu, cu Ştiinţa Bucureşti, una dintre cele două formaţii care nu au cunoscut gustul victoriei până în prezent. Partida este programată sâmbătă seară, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă.

Fetele pregătite de Bogdan Burcea vin după trei eşecuri consecutive în campionat, acestea fiind şi singurele de până acum, din campionat. Până la duelul de la Buzău, unde a venit şi prima înfrângere (25-29), „leoaicele“ înregistraseră două victorii şi două remize. Apoi, imediat după Gloria a urmat duelul extrem de echilibrat cu Baia Mare, pierdut la un singur gol (27-28), dar şi „corecţia“ cu CSM Bucureşti (24-33). Acum, SCM se află în faţa unui meci mai accesibil înainte de o nouă serie de partide tari.

Burcea: „Nu mai avem voie să facem paşi greşiţi acasă“

Antrenorul formaţiei alb-albastre, Bogdan Burcea, consideră că sportivele de la Ştiinţa Bucureşti nu sunt deloc de neglijat. Totodată, antrenorul Craiovei a recunoscut că se aştepta la cu totul alte rezultate în meciurile de acasă, cu Zalău şi Baia Mare şi că nu concepe alţi paşi greşiti în propriul fief.

„Jucăm împotriva unei echipe care şi-a arătat „colţii“ încă din prima etapă, de la duelul cu CSM Bucureşti. Au o grupare studenţească şi în mod sigur nu se vor preda. Ne vom face jocul, unul cât mai exact sper eu, şi să luăm toate punctele. În acest moment avem deja cinci puncte pierdute pe teren propriu şi pot să vă spun că nu luasem în calcul asta. Chiar dacă am întâlnit Zalăul şi Baia Mare, mă gândeam la alte rezultate, dar acum este cert că nu mai avem voie să facem paşi greşiţi.

Cu siguranţă va fi un meci greu, dar suntem favoriţi şi cred că putem obţine victoria. Trebuie multă atenţie la cum abordăm meciul. La Bucureşti ne-au lipsit jucătoare importante din cauza unor microtraumatisme, iar Dzhukeva a avut o situaţie specială în familie şi a fost învoită. Din păcate, orice lipsă contează mult, iar în ultimele meciuri s-a observat asta, în special la Bucureşti. De la începutul campionatului am spus că starea de sănătate este prioritară în acest an, pentru că apoi putem rezolva orice“, a punctat Bogdan Burcea.

Nica: „Trebuie să luptăm 60 de minute“

Şi Cristiana Nica este pe aceeaşi lungime de undă cu antrenorul Burcea. Aceasta consideră că victoria cu Ştiinţa Bucureşti se poate obţine doar dacă echipa va juca la capacitate maximă pe toată perioada meciului.

„Ne aşteaptă un meci dificil chiar dacă este vorba de o echipă nou-promovată. Vrem să obţinem victoria, să luăm punctele, dar să producem şi un joc bun. Pentru a reuşi toate acestea, trebuie să luptăm 60 de minute. Nu sunt refăcută 100%. Sper să-mi revin cât mai repede, iar acest lucru se va vedea pe parcurs. Cunoaştem formaţia bucureşteană. Chiar dacă sunt pe locul 13, fără punct, vor veni aici să lupte şi să spargă gheaţa. Noi încercăm de fiecare dată să reparăm greşelile pe care le facem la meciurile anterioare. Mai avem două meciuri anul acesta şi ne dorim maximum de puncte, pentru a urca în clasament“, a adăugat Nica.

Citeşte şi: SCMU Craiova luptă pentru puncte în Capitală! Pascu şi Călin, încrezători!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Consilierii locali ai opoziţiei din Craiova, amorţiţi şi în...

Joi, 25 aprilie, a avut loc şedinţa Consiliului Local...

ȘTIRI GdS