-2.5 C
Craiova
miercuri, 8 februarie, 2023
Știri de ultima orăSportHandbalO nouă notă de plată! Gheorghe Tadici, suspendat 8 etape pentru insultele la adresa jucătoarelor

O nouă notă de plată! Gheorghe Tadici, suspendat 8 etape pentru insultele la adresa jucătoarelor

Antrenorul echipei de handbal feminin HC Zalău, Gheorghe Tadici, a fost sancţionat de Comisia Centrală de Disciplină a FRH cu opt etape de suspendare şi o penalitate sportivă de 1.000 de lei pentru insulte şi jigniri la adresa propriilor jucătoare în timpul partidei cu CS Rapid din Cupa României. Tadici şi-a jignit jucătoarele, folosind cuvinte dure precum „te-n p***a mă-tii“, „dobitoacele dracu“ şi „să vă ia dracu“.

„Se sancţionează domnul profesor Tadici Gheorghe cu suspendare 8 (opt) etape, începând cu data de 08.09.2021 şi penalitate 1000 lei, termen de achitare 07.11.2021, pentru insulte, jigniri şi ameninţări aduse propriilor jucătoare conform art.43.2, lit.a, pct 1, cu aplicare art.34.1, lit. h, (Recidivă – data 02.03.2021 şi 30.08.2021)”, se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al FRH.

Tehnicianul are dreptul la apel în termen de cinci zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate, scire Agerpres.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, este cel care a sesizat Comisia Centrală de Disciplină privind comportamentul antrenorului Gheorghe Tadici (HC Zalău).

„Sunt judecat după o casetă prelucrată“

Gheorghe Tadici este convins că totul i se trage de la procesul pe care îl are cu Alexandru Dedu. Totodată, acesta consideră că este judecat după o casetă prelucrată, pentru că la înjurătură nu îşi recunoaşte vocea.

„Lumea handbalului cunoaște mobilul acestor probleme ale mele. Lumea din handbal știe de unde mi se trage și cine îmi poartă sâmbetele. Am fost judecat după o casetă prelucrată și am început să strâng probe. Urmează să fac o sesizare, pentru că la înjurătra cu p***a mă-tii nu este vocea mea. O persoană, nu îi dau numele acum, mi-a spus că acolo nu e vocea mea. Este foarte grav că această casetă a fost prelucrată. Vreau să aștept ca să văd motivarea acestei decizii, dar nu cred că o să mai fac apel. Nu vreau să contribui la bugetul financiar al FRH.

Însă, vreau să vă mai atrag atenția unui alt aspect foarte important. Mi s-a consemnat că am recidivat după meciul din 30.08 2021, cel cu Rapid, acolo unde am și luat sancțiune 600 de lei. Ok, am înțeles această sancțiune. Dar ce faceți acum? Veniți și mă sancționezi cu încă 1.000 de lei și opt etape tot pentru același meci cu Rapid? Păi câte sancțiuni îmi dați, băi, fraților în acest meci? Trebuia să îl mulțumiți și pe domnul Dedu? Este incredibil ceea ce mi s-a întâmplat”, a spus Tadici, pentru Prosport.

Tadici dezminte faptul că şi-a ameninţat jucătoarele

În continuare, Gheorghe Tadici a dorit să precizeze și faptul că nu și-a amenințat nicio jucătoare.

„Am văzut că s-a spus că am și amenințat jucătoarele și am fost suspendat și din cauza acestui motiv. Nu este deloc adevărat. Am vorbit chiar azi cu fetele la masă și le-am rugat să îmi spună dacă în acel moment s-au simțit amenințate de mine sau le-am amenințat eu în acel time-out. Mi-au spus că nici vorbă de așa ceva.

Aștept să văd dacă o să fiu suspendat și din Consiliul de Administrație, acolo unde sunt membru de peste 25 de ani. Au să mă mai suspende și de acolo. Este păcat că un antrenor care a făcut cinste României pe plan intern și internațional este târât printr-un asemnea scandal”, a încheiat Tadici.

Citeşte şi: Xavi Pascual este oficial noul selecţioner al României! Vezi ce a spus Dedu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS