10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalEle au vrut, noi n-am putut! România a ratat dramatic calificarea la JO

Ele au vrut, noi n-am putut! România a ratat dramatic calificarea la JO

Atât de aproape, dar, de fapt, atât de departe! România a învins Muntenegru cu 28-25, insuficient pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tricolorele aveau nevoie de o victorie la o diferență de cel puțin 5 goluri.

Reprezentativa României nu a reușit să infirme calculele hârtiei, ci a terminat pe ultimul loc în seria cu Norvegia, campioana en-titre, și Muntenegru, țara gazdă. Tricolorele au luptat atât cât au putut în acest turneu, dar adversarii au fost, în final, mai buni. Să fi câştigat la 5 goluri în Muntenegru părea un obiectiv aproape imposibil de realizat. Speranțele au fost întreținute doar de faptul că ambele reprezentative s-ar fi putut califica împreună.

În teren, România s-a străduit în cea mai mare parte a timpului să se desprindă, dar nu a reușit să pună mai mult de 2 goluri avans pe tabela de marcaj. Muntenegru s-a ținut tot timpul de tricolore și chiar a preluat conducerea cu 10 minute înainte de final. Doar după ce au ajuns la 25 de goluri, gazdele s-au oprit, adică atunci când mai erau mai puțin de 4 minute de joc. Scorul era 25-25. România a sperat până în ultima secundă, dar nu a putut să înscrie mai mult de 3 goluri şi astfel Olimpiada o vom vedea de la televizor.

România: Cristina Neagu (12 goluri), Crina Pintea (4), Eliza Buceschi (3), Laura Pristăviţa (3), Sonia Seraficeanu (3), Laura Moisă (2), Cristina Florica (1). Denisa Dedu a apărat (4 şuturi), iar Yuliya Dumanska (5).

În clasamentul final, Muntenegru a ocupat primul loc, cu 2 puncte (+2), urmată de Norvegia, 2 puncte (0), şi România, 2 puncte (-2). Primele două clasate s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citeşte şi: Rezultat fantastic! Handbaliştii Craiovei au învins Medgidia şi au terminat pe doi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS