12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalFără Thailanda la turneul preolimpic! Loturi puternice pentru Norvegia şi Muntenegru

Fără Thailanda la turneul preolimpic! Loturi puternice pentru Norvegia şi Muntenegru

IHF a schimbat, din nou, condiţiile la turneul preolimpic, iar România nu va mai întâlni reprezentanta Asiei, Thailanda. Astfel, tricolorele vor întâlni Norvegia şi Muntenegru, în două jocuri „pe viaţă şi pe moarte“.

Turneul preolimpic, grupa a treia, de la Podgorica (19-21 martie) se va juca doar în trei echipe. Federația Internațională de Handbal (IHF) trebuia să nominalizeze o echipă din Asia, dar, în cele din urmă, a renunțat la idee. Organizatorii au căutat un înlocuitor pentru Kazahstan, însă Hong Kong, următoarea națiune din clasamentul IHF pentru Asia, a comunicat că nu poate face deplasarea, iar Thailanda nu a oferit un răspuns în termenul limită indicat. 

Astfel, România va întâlni pe 20 martie, în primul joc, Norvegia, iar o zi mai târziu va juca împotriva gazdelor, Muntenegru. Doar două echipe obțin calificarea la Jocurile Olimpice!

„Tricolorele“ au susținut între 23-27 februarie la București, un prim stagiu de pregătire în vederea turneului preolimpic. Fără antrenorul Adrian Vasile, cu coronavirus, româncele au efectuat antrenamentele cu „secundul” Bent Dahl. Doar 16 jucătoare vor participa la turneul preolimpic de la Podgorica. 

Lot România – stagiul de pregătire:

Portari: Diana Ciucă, Daciana Hosu, Elena Șerban 
Pivoți: Raluca Băcăoanu, Lorena Ostase, Crina Pintea 
Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa, Laura Pristăvița 
Extremă stânga: Nicoleta Dincă, Cristina Florica, Ana Maria Iuganu 
Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer 
Interi dreapta: Alina Ilie, Laura Popa 
Extreme dreapta: Laura Moisă, Andra Moroianu

Trei jucătoare care nu au fost prezente la stagiul de la București, Denisa Dedu, Gabriel Perianu (ambele cu coronavirus) și Iulia Dumanska vor intra cu siguranță în vederile selecționerului. 

Luptă crâncenă pentru „biletele“ la Olimpiadă

Norvegia și Muntenegru au anunțat azi echipele pe care vor miza la turneul preolimpic.

Norvegia a reținut 20 de jucătoare pentru meciurile cu Muntenegru (19 martie) și România (20 martie). Pe listă se regăsesc toate numele importante cu care a câștigat și medalia de aur la ultimul Campionat European. Singura incertitudine este a Norei Mork, care în acest moment este accidentată.

Lot Norvegia:

  • Portari: Silje Solberg, Katrine Lunde, Rikke Granlund
  • Extreme: Malin Aune, Marit Rosberg Jacobsen, Camilla Herrem, Sanna Solberg-Isaksen
  • Linia de 9 metri: Henny Ella Reistad, Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen , Stine R. Skogrand, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Moa Høgdahl, Ingvild Bakkerud, Kristine Breistøl, Marta Tomac.
  • Pivoți: Marit Malm Frafjord, Kari Brattset Dale, Vilde Mortensen Ingstad.

De partea cealaltă, Muntenegru a selectat, la rândul ei, 20 de jucătoare, dintre care 14 vor fi cu siguranță pe foaia de joc. Kim Rasmussen se va baza pe nu mai puțin de cinci jucătoare care activează în Liga Florilor: Ljubica Nenezic (Dunarea Brăila), Marta Batinovic (Râmnicu Vâlcea), Andrea Klikovac (CSM București), Dijana Ujkić (Gloria Buzău) și Bobana Klikovac (Gloria Buzău). 

Cele 14 jucătoare care vor reprezenta sigur Muntenegru la turneul preolimpic:

  • Portari: Ljubica Nenezic, Marta Batinovic
  • Extreme: Jovanka Radičević, Dijana Ujkić, Majda Mehmedović, Dijana Mugoša
  • Linia de 9 metri: Djurdjina Jaukovic, Matea Pletikosic, Itana Grbic, Andrea Klikovac, Jelena Despotovic
  • Pivoți: Ema Ramusović, Nikolina Vukčević, Bobana Klikovac.

Pentru celelalte două locuri sunt în cărți portarul Anastasia Babović, interii Katarina Džaferović, Andrijana Popović și Djurdjina Malović și extremele Ivona Pavićević și Nina Bulatović.

Citeşte şi: Misiune îndeplinită. SCMU Craiova a învins Știința București și a revenit pe podium

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS