19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalDanemarca continuă să domine handbalul mondial masculin

Danemarca continuă să domine handbalul mondial masculin

Selecţionata Danemarcei a cucerit al doilea său titlu consecutiv de campioană mondială la handbal masculin, duminică seara, la Cairo, după ce a învins în finală echipa Suediei cu scorul de 26-24 (13-13).

Danezii, conduşi de Mikkel Hansen, autor a 7 goluri, şi de portarul Niklas Landin, şi-au apărat titlul cucerit pe teren propriu în 2019, când au învins o altă rivală scandinavă, Norvegia, cu 31-22. Finala cu Suedia a fost la cel mai înalt nivel, diferența fiind făcută la final de portarul Niklas Landin, care a demonstrat încă o dată că este de pe altă planetă.

Suedezii au venit în Egipt fără o serie de jucători de top, precum Niclas Ekberg, Jesper Nielsen, Andreas Nilsson, Lukas Nilsson, cu o generaţie fără referinţă la nivel internaţional.

În prima repriză, cele două naționale s-au schimbat destul de des la conducere, dar echilibrul a predominat în cea mai mare parte. Nu s-a înregistrat niciodată o diferență mai mare de două goluri pe tabela de marcaj. 

După 13-13 la pauză, cele două naționale au mers cap la ca până spre jumătatea reprizei a doua. Danemarca s-a desprins pentru prima dată la trei goluri diferență în minutul 49, scor 23-20. Suedia a încercat să reacționeze, dar ultimele 10 minute i-au aparținut fabulosului portar de la THW Kiel. Atacurile Danemarcei au început să fie tot mai lungi și aruncările la poartă tot mai puține, dar Niklas Landin și-a dominat adversarii. Momentul decisiv s-a consumat în minutul 58, când același Landin a apărat un 7 metri în fața lui Hampus Wanne, golgheterul Suediei, la scorul de 25-23. Danemarca a scăpat în învingătoare, la final reușind să se impună cu 26-24. Așadar și-a păstrat coroana mondială pentru încă 2 ani.

Citeşte şi: Jaqueline Cristian a pierdut finala de Andrezieux-Boutheon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS