20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSemifinale de „clasă“ la Campionatul Mondial de Handbal Masculin

Semifinale de „clasă“ la Campionatul Mondial de Handbal Masculin

Spania – Danemarca și Franța – Suedia sunt cele două semifinale ale Campionatului Mondial de Handbal Masculin 2021 din Egipt. Danemarca a fost prima echipă calificată în „careul de ași”, după un meci dramatic cu naționala țării gazde, Egipt. Au urmat, apoi, două partide în care echipa favorită şi-a demonstrat superioritatea încă de la începutul jocului. Campioana Europeană, Spania, a trecut de Norvegia, în timp ce Suedia a defilat în faţa Qatarului. Al patrulea sfert de finală, dintre Franţa şi Ungaria, a produs, din nou, dramatism, după ce meciul a avut nevoie de prelungiri la capătul celor 30 de minute.

Danemarca – Egipt, un meci memorabil

Selecţionata Danemarcei, campioană mondială în 2017 şi olimpică în 2016, a avut nevoie de două reprize de prelungiri şi de aruncări de la 7 metri pentru a obţine calificarea în semifinalele CM. Cele două echipe au fost la egalitate, 28-28, după cele 60 de minute regulamentare, 34-34 după prima perioadă de prelungiri şi 35-35 după a doua. În cele din urmă, danezii au reuşit să se impună cu 4-3 la aruncările de la 7 metri.

Gazdele au condus cu 28-27 în ultimul minut, dar Magnus Landin a reuşit egalarea când mai erau 30 de secunde. Danemarca a crezut că a obţinut victoria cu 34-33, la finalul primei perioade a prelungirilor, dar, după consultarea video, arbitrii au apreciat că Mikkel Hansen a aruncat mingea în loc să o pună la podea, pentru joc pasiv, cu două secunde rămase de jucat. Jucătorul echipei PSG a primit cartonaş roşu, iar Mohammad Sanad a transformat aruncarea de la 7 metri primită de egipteni. Gazdele au fost în avantaj, 35-34, dar a fost rândul danezilor să egaleze in extremis. La aruncările de la 7 metri, danezii au ratat o singură dată, iar Lasse Svan a marcat golul calificării Danemarcei.

Yehia Elderaa (8 goluri) şi Yahia Omar (11) au fost cei mai buni jucători ai „faraonilor“. La danezi, portarul Niklas Landin a avut 11 mingi apărate, Mikkel Hansen a marcat 10 goluri, Mathias Gidsel 6, Lasse Svan 6, Magnus Saugstrup Jensen 6, iar Magnus Landin 5.

Viitoarea adversară a Danemarcei din semifinale, Spania, a prins o seară magică. Ibericii au reușit să țină la respect Norvegia pe tot parcursul celor 60 de minute, la final realizând o victorie fără dubii, cu 31-26. 

Omul meciului a fost portarul Rodrigo Corrales, cu 19 intervenții (44%), dar el a fost ajutat și de apărare. Spania a luat un avans de 6 goluri încă după primele 30 de minute, scor 21-15. În partea doua, nordicii au încercat să iuțească ritmul jocului, dar nu s-au putut apropia la mai mult de 3 goluri.

Franţa a avut de tras pentru a trece de Ungaria

Un alt sfert de finală care a avut nevoie de prelungiri a fost Franța – Ungaria (35-32). A fost un joc cu răsturnări de situație, selecționata maghiară având o revenire de senzație pe final, de care își va aduce aminte mulți ani de acum încolo.

Ungaria a început cu un incredibil 7-1, dar Franța a redus din diferență până la pauză (12-14). După ce au egalat la 19-19, gruparea din „Hexagon“ a trecut la conducerea jocului, iar spre final a dat senzația că s-a desprins în învingătoare. Cu mai puțin de 3 minute înainte de final, francezii aveau 30-27, dar Ungaria a refuzat să se predea. A egalat la 30-30 și a trimis meciul în prelungiri.

Franța și-a complicat meciul, dar s-a impus până la urmă cu 35-32 și a făcut pasul în semifinale. În penultimul act va înfrunta Suedia, care a obținut cea mai clară victorie a zilei, 35-23 cu Qatar.

Program semifinale CM 2021:

Vineri, 29 ianuarie – ora 18.30: Franţa – Suedia, ora 21.30: Spania – Danemarca.

Citeşte şi: Handbalistele de la SCM Craiova au meci interesant în capitală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS