24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSCM Vâlcea, prima victorie în Ligă, prima șansă de calificare

SCM Vâlcea, prima victorie în Ligă, prima șansă de calificare

După mai bine de șase înfrângeri consecutive, SCM Râmnicu Vâlcea a spart gheața în Liga Campionilor. Campioana României a obținut, duminică, primul succes din actuala ediție, la Koprivnica, 27-25 (15-13) cu Podravka, la capătul unui joc în care a condus în permanență pe tabelă.

Cu o apărare agresivă condusă de Aardahl și Trifunovic, dar și cu un atac precis în care au strălucit Liscevic, Gonzalez și Minevskaja, Vâlcea a controlat prima repriză din Croația. După un start de joc echilibrat (4-4 în minutul 8), echipa lui Florin Pera a avut momente foarte bune și s-a desprins la 9-5 în minutul 18. Iuliya Dumanska le-a ținut pe croate în joc și Podravka s-a apropiat la un singur gol cu puțin timp înainte de pauză, scor 13-12. În cele din urmă, Vâlcea a avut un avantaj de două goluri la cabine, 15-13.

Fostul portar al Vâlcii, Iuliya Dumanska, a avut parade de efect în startul părții secunde, iar Podravka s-a apropiat periculos, 21-22 în minutul 45. A urmat, apoi, perioada fantastică a portăriței Diana Ciucă, care a apărat excelent până la final. Mai mult, aceasta și-a ajutat echipa să se desprindă decisiv la 25-21 cu cinci minute înainte de ultimul fluier. În final, campioana României a învins cu 27-25 și a urcat până la locul 6 în grupă, la egalitate de puncte cu Podravka și Borussia Dortmund. De remarcat că echipa vâlceană are un golaveraj mai bun, dar și meciuri mai puține disputate.

Pentru echipa antrenată de Florentin Pera au marcat: Mireya Gonzalez Alvarez (4 goluri), Jelena Trifunovic (4), Evgenija Minevskaja (7), Asma Elghaoui (3), Kristina Liscevic (3), Maren Nyland Aardahl (3), Zeljka Nikolic (2), Cristina Florica (1).

Până în acest moment, EHF nu a programat cele trei jocuri restante ale SCM-ului, „dubla” cu Borussia și jocul de acasă cu Podravka.

Următorul gând – Buducnost!

Managerul formației din Vâlcea, Florin Verigeanu, s-a bucurat de victoria echipei sale la finalul partidei de la Podravka și a mărturisit că deja toată lumea se gândește la meciul cu Buducnost, de miercuri. De asemenea, Diana Ciucă este încrezătoare și speră ca de la meci la meci echipa să evolueze.

Este o victorie importantă pentru moralul echipei, a fost a doua victorie în decurs de doar patru zile. Sper să urcăm de la meci la meci și să ajungem la forma pe care antrenorul și-o dorește, pentru că urmează jocuri foarte importante, atât în campionat cât și în Liga Campionilor. Felicit jucătoarele și staff-ul tehnic și de acum ne pregătim de jocul de miercuri, cu Buducnost, care a obținut un rezultat foarte bun la Brest, după ce a condus cu 18-11 la pauză“, a spus Florin Verigeanu, citat de Prosport.

Diana Ciucă a încheiat jocul cu un procentaj al mingilor apărate de 33,6%: „Nu a fost un joc ușor pentru noi, dar suntem foarte fericite că am obținut victoria. Cred că ne vom pregăti mai bine în viitor și trebuie să avem încredere mai multă în noi”.

Plusuri și minusuri din partea lui Pera

Tehnicianul formației din Vâlcea, Florentin Pera, s-a arătat mulțumit de jocul prestat de elevele sale în defensivă și consideră că echipa mai are de lucrat în atac, în special în situațiie de unu la unu cu portarul.

„Sunt foarte bucuros după această victorie de care aveam atâta nevoie, sunt mulțumit mai ales de felul cum ne-am apărat. Am ratat totuși prea multe situații de unu la unu cu Iulia Dumanska. Au fost unsprezece astfel de asemenea ratări. Podravka a luptat, dar am făcut față presiunii. Sper ca Alicia Fraga Fernandez, care ne-a lipsit acum, să intre și să poată ajuta echipa. Venim după o perioadă grea, cu accidentări, COVID. Sper să jucăm din ce în ce mai bine și să obținem și alte victorii în Liga Campionilor“, a spus Pera.

Clasament:
1. Gyori Audi ETO KC 17 puncte (10 jocuri), 2. Brest Bretagne Handball 15 p (11 j), 3. ŢSKA 15 p (9 j), 4. Odense Handbold 13 p (11 j), 5. Buducnost 8 p (9 j), 6. SCM Râmnicu Vâlcea 2 p (7 j), 7. BV Borussia 09 Dortmund 2 p (9 j), 8. Podravka 2 p (8 j).

Citește și: Atletism / Florentina Iuşco, învingătoare în prima etapă a Campionatului Naţional indoor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS