10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalStart la nivel maxim pentru SCM Vâlcea în 2021. Duel infernal cu Gyor

Start la nivel maxim pentru SCM Vâlcea în 2021. Duel infernal cu Gyor

SCM Râmnicu Vâlcea începe anul 2021 în forță, cu un duel contra campioanei Europei, ETO Gyor. Partida este programată la Rm. Vâlcea, duminică, 10 ianuarie, ora 17.00.  În jocul tur, disputat în Ungaria, echipa pregătită de Florin Pera a condus la pauză cu 17-15, dar a cedat la final, 31-38.  

Vâlcea nu a obținut niciun punct în cele cinci jocuri disputate până acum în Grupa B a Ligii Campionilor, patru dintre ele în deplasare. Din cele patru jocuri restante rămase din 2020, EHF a programat deocamdată doar unul, partida SCM – Buducnost Podgorica, pe 20 ianuarie.

Gyor este lider în grupă, având șase victorii și două egaluri și este favorită și în disputa de duminică. 

Încredere înainte de primul fluier

Extrema dreapta Zeljka Nikolic este încrezătoare că Vâlcea va câștiga puncte în jocurile care urmează. 

„Gyor este cea mai bună echipă din Europa, va fi o bună provocare pentru noi. Vrem să jucăm un handbal de calitate și să obținem un rezultat bun. O partidă bună cu Gyor ne va aduce un moral bun pentru jocurile care urmează. Până acum am jucat un singur meci acasă și am avut patru deplasări foarte grele. Cu siguranță, vom aduce puncte în perioada care urmează”, a spus extrema campioanei României, citată de Prosport.

De asemenea, portarul Diana Ciucă speră ca echipa sa să facă un joc bun, împotriva deținătoarei trofeului, așa cum a reușit și în prima repriză a disputei din Ungaria.

„Partida cu Gyor este ca oricare alta. Dorim să obținem un rezultat bun, care să vină în urma unui joc bun. Trebuie să avem multă responsabilitate pentru a ataca poarta și în același timp pentru a ne apăra, cu toate ne dorim să facem un joc cât mai bun. Chiar dacă urmează o perioadă foarte încărcată, cu jocuri din trei în trei zile, facem handbal din plăcere și nu ne mai simțim obosite”, a adăugat Ciucă.

Din echipa vâlceană va lipsi Iryna Glibko. Kristina Liscevic are și ea șanse mici să joace duminică, acuzând dureri la spate.

Tot în acest weekend, debutează și meciurile din grupele European Handball League. Sâmbătă, de la ora 15:00, Minaur înfruntă Storhamar într-un joc pe teren propriu (Grupa C), iar duminică, de la aceeași oră, Dunărea Brăila va primi vizita echipei Fleury (Franța), în cadrul Grupei D.

Citește și: Bundesliga | 2-0 este un scor periculos. A aflat-o și Bayern Munchen!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS