25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia - Ungaria / Luptăm doar pentru orgoliu

România – Ungaria / Luptăm doar pentru orgoliu

După eșecul la cinci goluri în fața Croației (20-25), coroborat cu înfrângerea Ungariei în duelul cu Germania (25-32), România a ratat orice șansă de a termina pe locul al treilea în Grupa Principală II și de a juca pentru locul al cincilea la EURO. Astfel, singurul obiectiv al tricolorelor înainte de ultimele două meciuri este evitarea ultimei poziții din grupă, iar pentru a reuși acest lucru, trebuie să înceapă și victoriile.

Cea mai recentă întâlnire între România și Ungaria a fost la CM din Japonia, unde tricolorele s-au impus cu 28-27 și s-au calificat dramatic în grupele principale. În 2018, la Campionatul European din Franța, victoria a fost de partea unguroaicelor, care s-au impus la două goluri, scor 31-29.

În grupă, lucrurile sunt aproape clare. Norvegia este deja în semifinale și are șase zile la dispoziție pentru a-și pregăti meciul de calificare în finală. Ultima întâlnire cu Ungaria din grupă, programată marți, va fi doar de antrenament. Pe de altă parte, Germania s-a apropiat la două puncte de Croația, pe care o va înfrunta marți, în meci direct. În cursa pentru „careul de ași” a rămas și Olanda, care mai are două jocuri cu Germania și România. Calculele pentru campioana mondială en-titre sunt însă destul de complicate în acest moment. Ele depind și de jocul Germania – Croația din ultima zi.

Laura Moisă, niciun minut la EURO

Vineri seară, FR Handbal a anunţat că extrema Laura Moisă, aflată în carantină încă de la intrarea în Danemarca, în urma testării pozitive la Covid-19, a revenit în ţară. FRH a cerut forului european reprimirea handbalistei în lot, după ce ultimul test, de joi, a fost negativ, însă EHF a refuzat

Primele două clasate în grupele principale vor juca semifinalele, în 18 decembrie. În aceeaşi zi se vor confrunta şi echipele de pe locurile 3, pentru clasarea finală pe locurile 5-6. Finalele pentru medalii sunt programate în 20 decembrie. Alte meciuri de clasament nu se vor mai disputa.

La ultima ediţie a Campionatului European, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Chiar înaintea acestei partide, căpitanul naţionalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ratând lupta pentru medalii la CE.

România participă pentru a 13-a oară la Campionatul European, din 14 ediţii, ratând o singură apariţie, în 2006. În 1998, a obţinut cea mai slabă clasare – locul 11, iar cea mai bună clasare a fost în 2010, când a obţinut medalia de bronz.

Clasament Grupa Principală II: 1. Norvegia 8 (138:93), 2. Croația 6 (101:103), 3. Germania 4 (77:86), 4. Olanda 2 (78:86), 5. Ungaria 0 (71:84), 6. România 0 (59:75).

Citește și: Liga 1 | CCA a stabilit brigada de arbitri pentru meciul UTA – Universitatea Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS