20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalMunca se răsplătește. România a revenit fantastic cu Polonia și se pregătește de grupa principală

Munca se răsplătește. România a revenit fantastic cu Polonia și se pregătește de grupa principală

Așa vă vrem, fetelor! România a reușit, în această seară, o primă victorie la Campionatul European de handbal din Danemarca. Tricolorele au trecut de Polonia, cu scorul de 28-24, după un meci încins, în care adversarele au condus timp de 45 de minute. Finalul de joc a fost excelent, fetele noastre au gestionat perfect fiecare moment, au profitat de erorile polonezelor, iar acum se pregătesc de meciul cu Norvegia, ultimul din grupă.

La fel ca și în meciul cu Germania, România a început extrem de slab și jocul cu Polonia. Adversarele s-au distanțat după cinci minute la 4-1 și a trebuit să alergăm, din nou, după egalare. Am reușit acest lucru chiar la 4-4, dar din nou am avut momente „moarte“ și ne-am trezit cu un handicap de patru puncte pe tabelă la pauză, scor 15-11.

O repriză care „te unge pe suflet“

Româncele au intrat mult mai motivate după pauză și au început să marcheze gol după gol, în timp ce Denisa Dedu a scos de câteva ori goluri ca și făcute. Tricolorele au reușit, într-un final, să egaleze pe tabelă la 18, în minutul 45, iar ultimul sfert de oră a fost pe muchie de cuțit. În minutul 49, România a trecut pentru prima dată în avantaj, după o torpilă în vinclu a Cristinei Neagu (20-19), iar Laura Popa și-a intrat în mână din extremă.

În ultimele 5 minute, Neagu a marcat aproape din fiecare poziție, Lazlo a înscris și din postura de pivot, dar și de la jumătatea terenului, iar Ostase și-a făcut treaba excelent. Astfel, România s-a impus cu 28-24 și a obținut prima victorie la Campionatul European.

România: Dumanska, Dedu, Măzăreanu – Buceschi (1), Popa (2), Dincă (3), Dindiligan, Iuganu (2), Neagu (8), Laslo (6), Ostase (5), Polocoșer, L. Popa, Savu, Seraficeanu, Subțirică. Selecționer: Burcea.

Polonia: Drabik, Gawlik, Gega, Gorna, Grzyb, Kochaniak, Labuda, Nocun, Nosek, Placzek, Rosiak, Roszak, Swierzewska, Szarawaga, Woloszyk, Zych. Selecționer: Senstad.

În cel de-al doilea meci al grupei se întâlnesc Norvegia și Germania, de la ora 19.15.

Pentru România va urma o zi de pauză, pentru ca luni să dispute ultimul meci din grupă, cu Norvegia. Partida este programată la ora 21.30.

Citește și: SCMU Craiova a scos doar un punct după un „examen“ dificil cu Dinamo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS