17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSCM Vâlcea, calificare din oficiu în semifinalele Cupei. Brăila a declarat forfait

SCM Vâlcea, calificare din oficiu în semifinalele Cupei. Brăila a declarat forfait

Noul coronavirus se pare că afectează din ce în ce mai mult sportul românesc, iar acest lucru se simte în special la handbal. Şase jucătoare de la Dunărea au ieșit pozitiv la testul de coronavirus: Mădălina Zamfirescu, Gabriella Bucur-Szucs, Aneta Udriștioiu, Bojana Milici, Bianca Tiron și Ioana Bălăceanu.

Focarul de COVID 19 de la Dunărea obligă practic formația brăileană să declare forfait din competiția care începe joi la București, în Sala Polivalentă. 

Sfertul de finală din Cupa României, SCM Rm. Vâlcea-Dunărea Brăila, programat joi, 3 septembrie, de la ora 18:00, nu se mai dispută. Dunărea Brăila a informat ieri Federația Română de Handbal, printr-o adresă oficială, că nu mai poate veni la București din cauza aparițeiei cazurilor de COVID 19 în lotul echipei. 

Ne pare rău de situația creată. Le dorim însănătoșire grabnică jucătoarelor în cauză. Competiția va merge însă mai departe, echipa din Vâlcea este calificată direct în semifinalele Cupei României, iar celălalt sfert de finală, CSM București-CSM Slatina se va disputa de la ora 18:00″, a declarat secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, citată de Gsp.

Dunărea nu va fi sancţionată

Conform protocolului medical de organizare semnat de echipele participante în Cupa României, echipele care au un număr mai mare de trei persoane (jucătoare-staff) depistat pozitiv, sunt excluse din turneu, pierd meciurile cu 10-0 și sunt penalizate pecuniar cu 20.000 de lei.

„Protocolul este valabil doar în timpul desfășurării turneului. Am vrut să fie ca o măsură de siguranță, ca sportivii să nu părăsească hotelurile unde sunt cantonați. În cazul Brăila, Dunărea nu riscă nicio sancțiune”, a explicat Cristina Vărzaru.

Citeşte şi: Box / Jean-Baptiste Mendy, fost campion WBA şi WBC, a decedat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS