15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAlexandru Dedu: „De la Final Four mă aştept să văd bucuria de a juca handbal”

Alexandru Dedu: „De la Final Four mă aştept să văd bucuria de a juca handbal”

Încă puţin şi începe handbalul! Membrii Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal au decis ca partidele SCM Vâlcea – Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României (ediția 2019-2020), să deschidă noul sezon la handbal pe plan intern. Jocurile vor avea loc pe data de 3 septembrie, acestea fiind primele partide oficiale de handbal post-pandemie pe plan intern.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că i se pare o veşnicie de când nu s-a mai jucat handbal în România.

„Mi se pare o veşnicie de când am avut ultima dată handbal. Începem handbalul, iar acest lucru mă bucură şi sunt sigur că mulţi alţi oameni simt la fel. E bine pentru toată lumea ca handbalul să reînceapă, pentru sportivi, antrenori, conducători, staff, pentru toată lumea. Este o industrie care s-a oprit pentru destul de mult timp şi nu ne-a făcut bine deloc’‘, a declarat Dedu pentru site-ul FRH.

După o pauză de aproape şase luni, handbalul va reveni în România prin turneul Final Four al Cupei României la handbal feminin şi cele două meciuri restanţă din cadrul sferturilor de finală.

„Începem sezonul cu gândul la competiţiile noastre majore”

Consiliul de Administraţie al FRH a votat luni reînceperea competiţiilor interne, astfel că prima competiţie care se va relua va fi Cupa României, care se va desfăşura în perioada 3-6 septembrie la Sala Polivalentă din Bucureşti.

„De la Final Four-ul Cupei României mă aştept să văd bucuria de a juca handbal în primul rând. Îmi doresc ca toţi să aibă grijă în acest turneu, pentru că nu s-a mai jucat de mult timp şi trebuie să aibă grijă la accidentări. Îmi doresc foarte mult ca evoluţia competiţiilor noastre să nu fie influenţată de COVID, cu toate că este foarte probabil. În cazul în care se va întâmpla vom încerca să reglăm lucrurile aşa cum trebuie, spre binele tuturor. Sunt foarte bucuros, însă, în acelaşi timp şi circumspect, pentru că lucrurile nu sunt tocmai fericite.

Vom începe sezonul competiţional cu gândul la Jocurile Olimpice şi Turneul de Calificare din primăvară, la echipele româneşti care joacă în cupele europene şi ne dorim să strângă multe puncte pentru România şi să facă o figură frumoasă. Începem sezonul cu gândul la competiţiile noastre majore, importante, Liga Zimbrilor, Liga Florilor MOL, Cupa României FAN Courier, Supercupa României şi ne dorim multă lume alături de noi”, a mai spus Dedu, citat de Agerpres.

Pe 5 septembrie sunt programate semifinalele Cupei, Rapid Bucureşti – SCM Râmnicu Vâlcea/HC Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti/CSM Slatina – SCM Gloria Buzău. Finalele vor avea loc pe 6 septembrie.

Citeşte şi: Victorina Bora: „Suntem pregătite de meciurile oficiale”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS