11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalBogdan Burcea: Vrem să câştigăm cele trei meciuri din grupă

Bogdan Burcea: Vrem să câştigăm cele trei meciuri din grupă

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin, Bogdan Burcea, a declarat, joi, după tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European 2020, că cele trei adversare pe care le vor întâlni tricolorele nu trebuie subestimate. De asemenea, Bogdan a mai precizat pentru FRH că elevele sale nu se vor preda, deoarece îşi propun să câştige fiecare meci.

„Sunt echipe care trebuie respectate, Norvegia este Norvegia indiferent de situaţie, au avut resurse, au o şcoală de handbal foarte bună, au prezenţe ca şi noi la European, peste 12, au jucătoare care revin după accidentări. Cu toate acestea, noi nu vom ridica braţele, vrem să câştigăm cele trei meciuri din grupă.

Pandemia a încurcat pe toată lumea, nu numai pe noi. Sper să depăşim cu toţii cu bine şi cât mai repede acest moment. Aştept cu nerăbdare reluarea activităţii aşa cum eram obişnuit. Cel mai important pentru perioada următoare este să revenim la starea de normalitate. Eu sunt un antrenor norocos şi sper să mă ţină şi de acum încolo norocul. În toată cariera mea de peste 25 de ani am avut parte de noroc, nu am de ce să mă plâng”, a spus Burcea.

Burcea are încredere în Cristina Neagu

Selecţionerul speră că jucătoarea Cristina Neagu a depăşit momentul accidentării de acum doi ani şi va fi în formă la EURO 2020.

„Cristina este un fenomen în handbalul feminin internaţional, nu numai românesc. Mă bucur că provine din şcoala de handbal românească. Este o mândrie pentru absolut toată lumea, pentru toţi profesorii care au format-o şi au adus-o la acest nivel. Sper să fi depăşit momentul accidentării de acum doi ani din timpul turneului final din Franţa. Este o fată puternică”, a precizat Bogdan Burcea.

Echipa naţională a României a fost repartizată în Grupa D, alături de Norvegia, Germania şi Polonia, la Campionatul European de handbal feminin – EHF EURO 2020. Competiţia va avea loc în perioada 3-20 decembrie.

Meciurile din grupa României se vor desfăşura la Trondheim. Primele trei clasate din cele patru grupe se califică în grupele principale.

Citeşte şi: Grupă complicată pentru tricolore la EURO 2020. Vezi cu cine debutăm pe 3 decembrie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS