5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAlexandru Dedu: EHF ne-a pus în mare dificultate

Alexandru Dedu: EHF ne-a pus în mare dificultate

Lucrurile încep să se reașeze ușor, ușor în handbalul românesc, iar acest lucru se observă și după ultimul discurs al lui Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. Acesta a vorbit după ședințele din această săptămână despre mai multe subiecte importante, precum închiderea sezonului 2019-2020 și conflictul cu Dinamo, generat în primul rând de impunerea acelei limite de trei extracomunitari la masculin, care a pus în mare dificultate campioana României.

„Ultima decizie a EHF, de a transmite echipa participantă în Liga Campionilor la 1 iunie, ne-a pus în mare dificultate. Este în discuție participarea nu doar în Liga Campionilor, ci și în celelalte Cupe Europene, unde avem termen până în data de 13 iunie. Am făcut o adresă către EHF prin care le-am solicitat ca acest termen să fie prelungit. Noi ne dorim să putem desfășura Cupa României chiar și în iulie, chiar și în august, la începutul viitorului sezon să poată fi pusă în aplicare. Asta legată de prima ligă. În astfel de situații cel mai ușor e să spui stop și să aștepți. Nu am fost niciodată un om care să facă treaba asta. Trebuie să trecem peste momentele dificile, iar handbalul trebuie să țină lumina aprinsă”, a spus Alexandru Dedu pentru pagina de Facebook a FRH.

„Deciziile nu vor mulțumi pe toată lumea”

Dinamo este pe locul întâi. Dar o putem lua pur matematic și asta a fost una dintre discuțiile cu toate cluburile la toate eșaloanele, atât feminin cât și masculin. Atâta timp cât există o șansă cât de mică pentru un club de a nu retrograda sau de a câștiga campionatul sau de a termina pe locul doi sau trei, nu poți să spui 100% nimic fiindcă nu este corect. În funcție de realitatea de acum trebuie luate niște decizii care sigur nu vor mulțumi pe toată lumea”, a adăugat șeful handbalului românesc.

Două echipe din România, Dinamo și a doua formație de la feminin (CSM București sau SCM Vâlcea) vor solicita wildcard pentru Liga Campionilor.

Citește și / Alexandru Dedu: Cluburile au votat în majoritate pentru închiderea sezonului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS